1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Helikopter Kazası: Dünya Medyasını Sarsan Olay

Helikopter Kazası: Dünya Medyasını Sarsan Olay

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, 19 Mayıs’ta Kız Kalesi ve Hudaferin Barajı’nın açılışını sınırda birlikte gerçekleştirdi. Dönüş yolunda Reisi’yi taşıyan helikopter, zorlu coğrafi koşullar ve kötü hava nedeniyle düştü.

Olay yerinde belirsizlik yaşanırken dünya medya kuruluşları da bölgeye ilgi gösterdi. İran’ın yardım talebi üzerine Baykar yapımı Akıncı İHA, helikopter enkazıyla iletişim kurdu. Helikopterin koordinatları İran makamlarına bildirildi ve Reisi ve beraberindekilerin cansız bedenlerine ulaşıldı. Dünya medyası, kazanın yaşandığı bölgeye doğru zorlu bir yolculuğa çıktı.

CNN TÜRK ekibi de olayın hemen ardından İstanbul’dan İran’a doğru yola çıktı. Uzun çabalar sonucunda helikopterin enkazının bulunduğu alana ulaştılar.

CNN TÜRK ekibi, enkazdan canlı yayın yaptı ve görüntüler CNN International tarafından da kullanıldı. Ayrıca, Reisi ve heyetinin naaşlarının alandan çıkarılma anları da ilk kez CNN TÜRK ekibi tarafından kaydedildi.

Fulya Öztürk’ün izlenimlerinin ve Halil Kahraman’ın görüntülerinin Associated Press ve diğer dünya medya kuruluşları tarafından da kullanılmasıyla olay sosyal medyada da Gündem oldu. Türkiye ve dünyadan binlerce kişi, olayla ilgili paylaşımlarda bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Helikopter Kazası: Dünya Medyasını Sarsan Olay
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin