1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Helikopter Su Alma Esnasında Düştü, 5 Personel Kurtuldu

Helikopter Su Alma Esnasında Düştü, 5 Personel Kurtuldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kozan ilçesi Kızlarsekisi Mahallesi’nde bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın, saat 16.00 sularında gerçekleşti. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi. Yangın söndürme helikopteri, Gökdere Köprü Barajı’ndan su alırken düştü. Helikopterde bulunan 5 kişilik mürettebatın düştüğü barajdan yüzerek kurtulduğu bildirildi. Bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri de yönlendirildi ve mürettebatın durumunun iyi olduğu belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınına müdahale ederken düşen helikopter ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Yumaklı, helikopterde görev yapan beş personelin kurtarılmasından dolayı şükranlarını iletti ve destek veren kurumlara teşekkür etti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da helikopterin kaza anını ele aldı ve mürettebatın kurtarılmasının en büyük teselli olduğunu belirtti.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ise helikopterin kaza anında su alımı esnasında kırıma uğradığını ve personelin sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. Helikopterdeki 3 Rus ve 2 Türk personelin hastaneye kaldırılma anları ise saniye saniye kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Helikopter Su Alma Esnasında Düştü, 5 Personel Kurtuldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin