1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hemşire Kardeşlerin Meslek Aşkı

Hemşire Kardeşlerin Meslek Aşkı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Betül Duman Biter, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Anjiyo Servisi’nde hemşirelik yapıyor. Kız kardeşi Duygu Duman ise Nöroloji Servisi’nde çalışmaktadır. Betül evli ve 3.5 yaşında bir çocuk annesidir ve 2010 yılında bu hastanede göreve başlamıştır. Beş yıl sonra kız kardeşi Duygu Duman’la birlikte aynı hastanede çalışmaya başlamışlardır.

Betül, mesleğe başlamadan önce kafasında birçok endişe bulunduğunu, ancak staj döneminde bu mesleğin kendisine uygun olduğunu anladığını belirtmektedir. Aynı hastanede kız kardeşiyle çalışmanın zorluğunu hissetmediğini, aksine mutlu olduğunu ifade etmektedir. Aynı zamanda ailelerinin yanlarında olması, onları mutlu ettiğini belirtmektedir.

Kardeşinin hemşire olma kararında etkili olduğunu söyleyen Betül, hem ailesine hem de kayınvalidesine hastanede bakarak önemli tecrübeler kazandığını ve bu deneyimlerin mesleğine olan tutkusunu artırdığını belirtmektedir. Hemşirelik mesleğinin çok yönlü bir meslek olduğunu dile getirmektedir. Ayrıca, Betül’den hastalara moral konserleri verirken şarkı söylediği ve bunun hastalar üzerinde olumlu etkilerinin olduğu bilinmektedir.

Duygu Duman ise ablasının desteğini her zaman hissettiğini ve 9 yıldır aynı hastanede çalıştığını belirtmektedir. Genç hastalarla çalışmanın zorlu olduğunu, ancak onların iyileşmeleri ve hayatlarının kalitesini artırmanın kendisine mutluluk verdiğini ifade etmektedir. Ayrıca, bazı hastalarla olan iletişiminin devam ettiğini ve onların iyileşmesinden mutluluk duyduğunu söylemektedir. Kardeşiyle çalışmaktan mutlu olduğunu belirtmekte ve birlikte problemleri çözmekten keyif aldıklarını ifade etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hemşire Kardeşlerin Meslek Aşkı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin