1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hevesle Alıp, Zor Bakıma Terk Edenler: Cins Köpekler İçin Yuva Aranıyor

Hevesle Alıp, Zor Bakıma Terk Edenler: Cins Köpekler İçin Yuva Aranıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde HEPAD tarafından kurulan bir barınak, cins köpeklerin terk edilmesini engellemek için bir araya geldi. Barınakta kalan bin 500 cins köpek, sağlık kontrollerinden geçirilerek tedavi ediliyor ve yeni sahipleriyle buluşturulmak için internet üzerinden profilleri oluşturuluyor.

Barınak Müdürü Begüm Çelikkanat, barınağa gelen köpeklerin sağlık kontrollerinden geçirildiğini ve kısırlaştırılarak yeniden sahiplendirilmeye çalışıldığını belirtti. Çelikkanat, barınağa yapılan bağışlarla desteklenen çalışmaların sadece belediyelerden kısırlaştırma desteği aldığını ve cins olmayan köpeklerin de barınaktan ayrılmadan önce kısırlaştırıldığını vurguladı.

Barınak, ziyaretçilere de açık günler düzenliyor ve ziyaretçilerin köpeklerle vakit geçirebilecekleri etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Çelikkanat, ziyaret günlerinin Cumartesi ve Pazar günleri saat 13.00 ile 16.00 arasında olduğunu belirtirken, hafta içi de 14.00 ila 16.00 arasında ziyaretçileri kabul ettiklerini açıkladı.

Çelikkanat, barınağa terk edilen köpeklerin genellikle bakımının zor gelmesi nedeniyle sokaklara bırakıldığını ve bu köpeklerin yeni bir yuva bulmaları için çaba gösterdiklerini dile getirdi. HEPAD, bu köpeklere iyi bir aile bulmak için başvuruları kabul ediyor ve aday sahiplerle iletişime geçerek uygun adayların evraklarını tamamlamalarını sağlıyor. Gezen, tarama ve diğer aktivitelerle desteklenen barınak, hevesle alındıktan sonra terk edilen köpeklerin yeniden sevgi dolu bir yuvaya kavuşmalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hevesle Alıp, Zor Bakıma Terk Edenler: Cins Köpekler İçin Yuva Aranıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin