1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Heykellerin Tarihi ve Bulunuşu Şaşırtıcı!

Heykellerin Tarihi ve Bulunuşu Şaşırtıcı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Laodikeia Antik Kenti’nde yapılan kazı çalışmaları sırasında bulunan 2000 yıllık heykeller hakkında açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Celal Şimşek’in başkanlığında devam eden kazı çalışmalarında ortaya çıkan heykellerin, Hellenistik Dönem’in barok stilini yansıttığını ve günümüze orijinal boyalarıyla ulaşan nadide eserler olduğunu belirtti. Heykellerin M.S. 4. yüzyılda pagan inancının sona ermesi ve Hristiyanlığın başlamasıyla sahne binasındaki loca altlarındaki dolgulara atıldığının tespit edildiğini ifade etti.

Şimşek, Skylla Canavarı grubunu oluşturan heykellerin, Ithaka Kralı Odysseus’un gövdesi, Odysseus’un arkadaşlarına ait birinin başı olan iki gövde üstü ile gemi pruvasının bulunduğunu aktardı. M.Ö. 2. yüzyılda yapıldığı belirlenen heykellerin İmparator Augustus Dönemi’ne (M.Ö. 27-M.S. 14) tarihlendirildiğini vurgulayan Şimşek, bu heykel grubunun Hellenistik Dönem kopyaları arasında en erken tespit edilen ve özel bir yere sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, heykellerin orijinal boyalı halleriyle bulunduğunu sözlerine ekledi.

Homeros’un Odysseia Destanı’nda Odysseus’un deniz canavarı Skylla ile olan karşılaşmasının önemli bir yer tuttuğunu belirten Şimşek, Skylla’nın kadın başlı, vücudunun alt kısmının çepeçevre vahşi köpeklerden oluşan bir deniz canavarı olduğunu açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Heykellerin Tarihi ve Bulunuşu Şaşırtıcı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin