1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hibrit araçlara ÖTV teşviki yayımlandı: İşte detaylar!

Hibrit araçlara ÖTV teşviki yayımlandı: İşte detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yayımlanan yasa değişikliği ile birlikte, araç dışından şarj edilebilen hibrit elektrikli araçlar için özel teşvikler getirildi. Bu değişiklik kapsamında, sadece elektrikli menzili 70 kilometre ve üzeri olan ve karbondioksit emisyonu 25 gramın altında olan hibrit araçlara yönelik ÖTV avantajları belirlendi. Motor hacmi 1,600 cm3’ü geçmeyen ve ÖTV matrahı 1,35 milyon TL’yi aşmayan araçlar için yüzde 30, matrahı aşan araçlar için yüzde 60 ÖTV uygulanacak. Motor hacmi 1,600 cm3 ile 1,800 cm3 arasında olan ve matrahı 1.35 milyon TL’yi aşmayan araçlardan ise yüzde 70 ÖTV alınması planlanıyor.

Yasa değişikliği ile birlikte Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından yapılacak doğal gaz alımları kamu ihale kanunu kapsamı dışında tutuldu. Bu kapsamda gerçekleştirilecek alımlar için alım sürecinin yürütülmesi ve sonuçlandırılması esasları belirlendi. Bu süreçlerin piyasa koşulları, gizlilik, güvenilirlik, ihtiyaçların karşılanması ve kaynak verimliliği ilkelerine uygun şekilde Cumhurbaşkanı tarafından belirlenmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca, yasayla birlikte kamu finansmanı ve borç yönetimi konusunda düzenlemeler yapıldı. Türkiye Varlık Fonu (TVF) Yönetimi AŞ Piyasa İstikrar ve Denge Alt Fonuna kamu bankalarının sermaye yapılarının güçlendirilmesi amacıyla ikrazen özel tertip devlet iç borçlanma senedi ihraç etme yetkisi Hazine ve Maliye Bakanı’na verildi. Bu düzenleme ile kamu bankalarının sermaye yapılarının güçlendirilmesi hedefleniyor.

Yapılan yasa değişikliği ile hibrit araçlara sağlanan ÖTV avantajları ve doğal gaz alımlarında yapılan düzenlemeler sektöre önemli bir destek olmayı amaçlıyor. Hibrit elektrikli araçların teşvik edilmesi, çevreye duyarlı ve ekonomik araç kullanımının yaygınlaşmasını hedefliyor. Doğal gaz alımlarındaki düzenlemeler ise piyasa şartlarına uygun olarak gerçekleşecek alımların güvenilir, verimli ve zamanında yapılmasını sağlayacak bir yapı oluşturmayı amaçlıyor. Bu düzenlemelerin sektöre olumlu yansımaları olması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hibrit araçlara ÖTV teşviki yayımlandı: İşte detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin