1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hindistan’da Altın Tutkusu Sönüyor: Yükselen Fiyatlar Satışları Düşürüyor!

Hindistan’da Altın Tutkusu Sönüyor: Yükselen Fiyatlar Satışları Düşürüyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistan, dünyanın en büyük altın tüketicilerinden biri olup, son zamanlarda altın fiyatlarının rekor seviyede seyretmesi nedeniyle ‘altın tutkusunu’ azaltmaktadır. Son 12 ay içinde Hindistan’da altın fiyatları rupi bazında %24 artarken, bu durum Hintli ailelerin düğün öncesi alımlarını azaltmasına ve kuyumcuların işlerinin durgunlaşmasına neden olmaktadır. Bengaluru gibi Hindistan’ın Silikon Vadisi olarak bilinen şehirde bile kuyumcular satışlarda düşüş yaşadıklarını belirtmektedir.

Shaik Ameen adlı bir kuyumcu, Bengaluru’da müşteri sayısının azalmasından ve satışların düşmesinden şikayet etmektedir. Eskiden gelen müşterilerin yarısına satış yapılabiliyorken şu an sadece dörtte birine satış gerçekleştirebilmektedir. Ayda 100-200 gram altın alan bir kişi, şimdi ancak 50-60 gram alabilmektedir. Hindu festivalleri ve düğünlerindeki geleneksel altın takı talebine rağmen, geçen yıl Hindistan’da altın takı talebi %6 düşmüştür.

Hindistan Külçe ve Kuyumcular Birliği Ulusal Sekreteri Surendra Mehta, artan maliyetler nedeniyle ailelerin düğünler öncesinde seçeneklerinin ya daha az altın almak ya da daha düşük kaliteli altın satın almak olduğunu belirtmektedir. Mehta ayrıca fiyatların yakın gelecekte düşmesini beklememediklerini ifade etmektedir.

Altın fiyatlarındaki artışa karşılık eski mücevherlerin geri dönüşümü ve yapay mücevherlerin tercih edilmesi gündemdedir. WedMeGood platformunun kurucusu Mehak Sagar Shahani, eski mücevherlerin yeni ürünler için geri dönüştürüldüğünü belirtmektedir. Bir diğer taraftan pazarlama yöneticisi, altın fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle düğününde daha ucuz olan yapay mücevherleri tercih ettiğini söylemektedir. Bengaluru merkezli Divya Vithika Wedding Planners’ın kurucu ortağı Vithika Agarwal da Covid-19 salgınından bu yana düğün sektöründe artan maliyetlerin zenginleri büyük kutlamalardan alıkoymadığını ve kutlamaların devam ettiğini belirtmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hindistan’da Altın Tutkusu Sönüyor: Yükselen Fiyatlar Satışları Düşürüyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin