1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hırvat Gelini Yüksekova’da Evlendi

Hırvat Gelini Yüksekova’da Evlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hırvatistan’da yaşayan bir kadın olan Andreja Ausperger, İstanbul’da Yüksekovalı bir adam olan Ümit Acar ile tanıştı. İkili bir süre sonra evlenmeye karar verdiler ve ailelerinin onayıyla nişan yapmaya karar verdiler. Çiftin düğünü ise Ümit Acar’ın memleketi Yüksekova’da görkemli bir şekilde gerçekleşti. Yüksekova’ya gelen çift, yöresel geleneklere göre hazırlıklarını tamamladı. Düğünde Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde, iç ve dış ülkelerden gelen 2 binden fazla misafirle birlikte dans edildi.

Damat Ümit Acar, Andreja Ausperger ile tanışmalarının 6 yıl önce Avrupa Birliği Gençlik projesi ile başladığını belirtti. Birlikte birçok projede çalıştıktan sonra evlilik kararı aldılar ve Hırvatistan’da nişanlandılar. Daha sonra düğünlerini Yüksekova’da gerçekleştirmeye karar verdiler. Gelin Andreja Ausperger ise kültür farklarını ve benzerliklerini vurgulayarak, Ümit’in ailesinin kendilerini sıcak karşılamasının mutluluğunu dile getirdi. Kültürel çeşitlilik üzerine çalıştığını belirten Ausperger, düğünde el öpme geleneğini de öğrendiğini ve bu güzel insanlarla tanışmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Bu özel günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan tüm konuklara teşekkürlerini ileten çift, evliliklerinde mutlu bir hayat süreceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hırvat Gelini Yüksekova’da Evlendi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin