1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Hizbullah Liderine İsrail Saldırısı: Halkın Barış Çağrısı

Hizbullah Liderine İsrail Saldırısı: Halkın Barış Çağrısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatimoğulları ve Bakırhan tarafından yapılan yazılı açıklamada, Lübnan’da İsrail’in sivilleri hedef alan saldırılarının durdurulması çağrısının yinelendiği belirtildi. Uluslararası kamuoyu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve diğer uluslararası kuruluşlara İsrail’in saldırganlığının durdurulması için derhal harekete geçilmesi çağrısında bulunulan açıklamada, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın Beyrut’ta İsrail saldırısı sonucu öldürülmesi kınandı. İsrail’in Lübnan’da siber saldırılarının ardından Hizbullah komuta kademesini hedef alan operasyonlarının bölgesel krize neden olacağı vurgulandı.

Açıklamada, İsrail ve Filistin halklarının barış içinde birlikte yaşayabileceği sürdürülebilir bir çözüm temelinde bölge ülkelerindeki çatışmaların sona ermesi için tüm bölgesel güçlerin inisiyatif alması ve krizleri müzakere ve barışçıl yöntemlerle çözmesi gerektiği belirtildi. Böylelikle bölgesel krizlerin çözümünde bu güçlerin aktif rol alması çağrısında bulunuldu. Ayrıca, İsrail’in Lübnan’da gerçekleştirdiği siber saldırılara ve Hizbullah komuta kademesini hedef alan operasyonlara son vermesi gerektiği vurgulandı.

Parti, bölgede barış ve istikrarın sağlanması adına tarafların diyaloğa ve müzakereye açık olması gerektiğini savundu. İsrail ve Filistin arasında kalıcı bir barışın sağlanması ve Lübnan başta olmak üzere bölgedeki çatışmaların sona ermesi için tarafların sorumluluk almaları ve krizleri barışçıl yöntemlerle çözmeleri gerektiği vurgulandı. Bu şekilde, bölgesel istikrarın ve barışın sağlanabileceğine dikkat çekildi.

Açıklamada, sivillerin hedef alınmasının kabul edilemez olduğu ve bölgedeki çatışmaların artmasının bölge genelinde istikrarsızlığa ve krize neden olabileceği vurgulandı. Bu nedenle, tarafların sivilleri hedef almadan sorunların barışçıl yollarla çözümü için çaba göstermeleri gerektiği belirtildi. Ayrıca, tarafların karşılıklı güven ve saygı temelinde bir araya gelerek diyaloğa açık olmalarının önemine değinildi.

Sonuç olarak, Hatimoğulları ve Bakırhan imzalı açıklamada bölgedeki çatışmaların sona ermesi ve barışın sağlanması için tarafların sorumluluk almaları, krizleri barışçıl yöntemlerle çözmeleri ve diyaloğa açık olmaları gerektiği vurgulandı. Ayrıca, İsrail’in sivilleri hedef alan saldırılarını durdurması ve bölgedeki istikrarın sağlanması için tüm tarafların işbirliği içinde olması çağrısında bulunuldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hizbullah Liderine İsrail Saldırısı: Halkın Barış Çağrısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin