1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Hizmet İş Sendikası, DEM Partili Belediyelerin İşçi Kıyımına Karşı Çadır Nöbetinde

Hizmet İş Sendikası, DEM Partili Belediyelerin İşçi Kıyımına Karşı Çadır Nöbetinde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Partili belediyelerin işçi kıyımı devam ederken, Hizmet İş Sendikası tarafından Diyarbakır’da Bağlar Belediyesi önünde çadır nöbeti başlatıldı. Hizmet İş Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Zekeriya Koca, işçilerin işe iadesi için mücadele edeceklerini belirtti. İşten çıkarılan işçiler, DEM Partililerin kendi yandaşlarını işe almak için işçileri zorla çıkardığını ve baskı uyguladığını söyledi. Eylem alanında, DEM Partililer tüm çim biçme makinelerini çalıştırarak işçilerin sesini bastırmaya yönelik bir girişimde bulundu.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra DEM Parti’ye geçen Diyarbakır Büyükşehir, Kayapınar, Sur, Bağlar, Yenişehir ve Ergani belediyelerinde işçilerin sebepsiz yere işten çıkarıldığını açıklayan Koca, toplamda 308 emekçinin iş akdinin haksız ve hukuksuz bir şekilde feshedildiğini belirtti. Diyarbakır’daki işten çıkarılanların arasında evlat nöbeti tutan Gülbahar Aşiri de bulunmaktadır.

Belediyelerde İş Kanunu’na aykırı görev değişiklikleri yapıldığını belirten Koca, baskı ve mobbingin had safhaya çıktığını dile getirdi. Belediyelerdeki iş barışı ve huzurun bozulduğunu, işçi ve memurların tedirgin olduğunu vurguladı. Koca, yaşananları kıyım ve zulüm olarak nitelendirerek, işçilerin işe iade edilmesi gerektiğini ifade etti.

Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Ercan Kahraman, işten atmaların devam ettiğini belirterek, işçilerin işe iade edilene kadar eyleme devam edeceklerini söyledi. İşten çıkarılan işçilerden bazıları, suçlamaların asılsız olduğunu belirterek hakkının yenildiğini dile getirdi. Eylem alanında çadır kuran işçiler, işlerine geri alınana kadar mücadele etmeye devam edeceklerini belirttiler.

Hizmet-İş Sendikası Van İl Başkanı Fatih Akdeniz ise Van’da 800 işçinin işten çıkarıldığını, eylemlerinin devam ettiğini ve işçilerin ekmeğe ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Diğer illerde de benzer durumların yaşandığını belirten Akdeniz, sendika olarak mücadelelerine devam edeceklerini ifade etti. .

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hizmet İş Sendikası, DEM Partili Belediyelerin İşçi Kıyımına Karşı Çadır Nöbetinde
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin