1. Haberler
  2. Spor
  3. Hollanda, 1990’da Avusturya’ya Yenilmişti, EURO 2024’te İntikam Peşinde!

Hollanda, 1990’da Avusturya’ya Yenilmişti, EURO 2024’te İntikam Peşinde!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda D Grubu üçüncü maçı için Hollanda ile Avusturya, Olimpiyat Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Karşılaşma yarın TSİ 19.00’da başlayacak ve Slovak hakem Ivan Kruzliak yönetecek. Daha önce 20 kez karşı karşıya gelen takımlar arasında Hollanda 10, Avusturya ise 6 kez galip geldi. Hollanda, rakibine karşı 34 yıldır yenilgi almıyor ve son 7 maçı kazanmayı başardı. Ancak 1990 yılında oynanan hazırlık maçında Avusturya, Hollanda’yı 3-2 mağlup etmişti.

Hollanda Avusturya’ya karşı bir puan alması durumunda son 16 turuna yükselecek. Grupta lider durumda olan Hollanda, Polonya’yı 2-1 yenmiş ve Fransa ile 0-0 berabere kalmıştı. Bir puanın yeteceği Hollanda, Avusturya’yı mağlup eder ve Fransa ile berabere kalırsa lider olarak tur atlamayı garantileyebilir. Eğer Hollanda berabere kalırken Fransa mağlup olursa da bu durum geçerli olacaktır.

Avusturya ise gruptan çıkabilmek için Hollanda’yı mağlup etmelidir. Fransa’ya kaybeden ve Polonya’yı yenen Avusturya, 3 puanla üçüncü sırada bulunuyor. Avusturya’nın galibiyetiyle birlikte liderlik şansı da doğacaktır. Ancak puan kaybı durumunda en iyi üçüncüler arasına girmeyi hedefleyecektir.

Hollanda’da 2, Avusturya’da ise 7 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunmaktadır. Bu oyuncular karşılaşmada sarı kart görürlerse son 16 turunda cezalı duruma düşeceklerdir. Hollandalı Schouten ve Veerman ile Avusturyalı Arnautovic, Baumgartner, Danso, Laimer, Mwene, Wimmer ve Wöber, kart sınırında yer almaktadır.

Sonuç olarak, EURO 2024’te Hollanda ile Avusturya arasında oynanacak olan maç büyük önem taşımaktadır. Hollanda’nın liderlik için bir puan alması yeterliyken, Avusturya’nın tur atlayabilmek için galip gelmesi gerekmektedir. Takımlar arasında yaşanan rekabet ve tarihi geçmiş, maçın heyecanını arttırmaktadır. Maçın sonucu, grup sıralaması ve tur atlayan takımı belirleyecek önemli faktörlerden biri olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hollanda, 1990’da Avusturya’ya Yenilmişti, EURO 2024’te İntikam Peşinde!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin