1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hollanda’da Dev Uyuşturucu Çetesinin Türkiye Ayağı Ortaya Çıktı: Messi Hayranı Baronun Yaşamı

Hollanda’da Dev Uyuşturucu Çetesinin Türkiye Ayağı Ortaya Çıktı: Messi Hayranı Baronun Yaşamı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hollanda’nın Amsterdam Bölge Savcılığı tarafından başlatılan ”Cherokee” soruşturması, uluslararası uyuşturucu ticareti yapan suç çetesine odaklanmıştır. Bu çetenin Türkiye ayağının başında Abdullah Alp Üstün isimli baronun olduğu belirlenmiştir. Örgütün faaliyetleri ve para trafiği üzerinde yapılan araştırmalar neticesinde çete üyelerinin Hawala yöntemiyle parayı yurtdışına çıkardığı ve Kapalı Çarşı’da kuyumcu açarak taşınabilir varlıkları bu şekilde akladığı ortaya çıkmıştır. Ayrıca, çetenin içerisinde Messi hayranı olan kişilerin bulunduğu ve Messi fotoğrafı yapıştırılan kokainlerle doğum günü partisi kutladığı belirtilmiştir.

Uluslararası çeteye liderlik eden Joseph Johannes Leijdekkers’in Türkiye ayağındaki ismi Abdullah Alp Üstün olarak tespit edilmiştir. Çete üyelerinin, suçtan elde ettikleri gelirleri aklamak için yasadışı yollarla parayı Türkiye’ye getirip Hawala sistemiyle bu paraları yabancı ülkelere transfer ettiği tespit edilmiştir. Şüphelilerin mal varlıklarına el konulmuş ve çeşitli lüks alım-satım ve yatırım faaliyetlerinde bulundukları belirlenmiştir.

İstanbul’da faaliyet gösteren çete üyelerinden Hasan Lala, örgütün diğer üyeleri gibi şifreli haberleşme programlarında kod adı kullanmaktadır. Lala’nın kod adı, The Godfather filmindeki karakterlerden esinlenerek seçilmiştir. Aynı şekilde diğer çete üyeleri de futbolcu isimlerini kod adı olarak kullanmaktadır. Çete üyeleri arasında Messi, Benzema, İcardi, Ronaldo ve Zlatan gibi futbolcu isimlerinin geçtiği belirlenmiştir.

Örgüt üyeleri arasında işlenen uyuşturucu hırsızlıkları sonucunda 3 kişiye işkence yapıldığına dair görüntüler soruşturma dosyasına girmiştir. Mehmet T., Murat S. ve Tanıl A. isimli üyelerin uyuşturucu sevkiyatı sırasında çalınan maddelere sorumlu tutuldukları ve işkence gördükleri tespit edilmiştir. Ayrıca, Messi hayranı olduğu belirtilen çete üyelerinin doğum günü partilerini Messi fotoğrafı yapıştırılan kokainlerle kutladığı ve Messi kod adlı üyenin uyuşturucu kaçakçısı ile iletişimde bulunduğu da tespit edilmiştir.

Sonuç olarak, Hollanda’da başlatılan Cherokee soruşturması kapsamında uluslararası boyutta faaliyet gösteren uyuşturucu çetesinin Türkiye ayağında yer alan çete üyelerinin yasadışı faaliyetleri ve akıl almaz yöntemleri ortaya çıkmıştır. Soygunlar, uyuşturucu ticareti ve aklama gibi suçların yanı sıra, mafya ve futbol dünyasına ilgi gösteren çete üyelerinin kullandığı kod isimler ve işkence gibi gerçekler de deşifre edilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hollanda’da Dev Uyuşturucu Çetesinin Türkiye Ayağı Ortaya Çıktı: Messi Hayranı Baronun Yaşamı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin