1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Hollanda’da İslam Karşıtı Lider Kur’an-ı Kerim’e Saldırdı ve Gözaltına Alındı

Hollanda’da İslam Karşıtı Lider Kur’an-ı Kerim’e Saldırdı ve Gözaltına Alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hollanda’da ırkçı ve aşırı sağcı Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi lideri olan Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin bir saldırı gerçekleştirdi. Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’i köpek tasmasına takarak salladı ve yerlerde sürükledi. Bu saldırı nedeniyle Arnhem Belediyesi tarafından kendisi için konulan eylem yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle Hollanda polisi tarafından gözaltına alındı.

Arnhem kentine giriş yasağı bulunan Wagensveld, mahkemede kendisinin istisnai bir durum olduğu için hala serbest bırakıldı. Ancak geçtiğimiz hafta Arnhem Belediyesi, Wagensveld’in Kur’an-ı Kerim’i yakma eylemi planları nedeniyle kamu düzenini bozacağı gerekçesiyle bölgeye girişini yasaklamıştı. Wagensveld bu yasağı ihlal ettiği için Arnhem Belediyesi tarafından 6 aylığına bölgeye giriş yasağı getirildi.

Daha önce de Wagensveld, farklı kentlerde Kur’an-ı Kerim’e karşı provokatif eylemler gerçekleştirmişti. Geçen yıl Lahey kentinde polis korumasında Kur’an-ı Kerim’i yırtan Wagensveld, aynı şekilde Utrecht ve Rotterdam’da da benzer eylemlerde bulunmuştu. Ancak Rotterdam’da planlanan Kur’an-ı Kerim yakma eylemi Wagensveld’in gözaltına alınmasıyla önlendi. Müslüman gruplar, PEGIDA’nın bu tür provokatif eylemlerine karşı gösteriler düzenlemişti.

Wagensveld’in eylemleri, Hollanda’da toplumun büyük bir kesimi tarafından kınanmış ve provokasyon olarak nitelendirilmiştir. Ülkede kamu düzenini bozacak ve toplumsal huzuru tehlikeye atacak her türlü eyleme karşı sert önlemler alınmaktadır. Bu nedenle Wagensveld’in Kur’an-ı Kerim’e karşı yaptığı saldırılar kamuoyunda büyük infial yaratmış ve hukuki süreç başlatılmıştır.

Hollanda’da İslam karşıtı hareketler ve ırkçı gruplar zaman zaman gerginliklere neden olmaktadır. Ancak ülke genelinde hoşgörü ve eşitlik vurgusu yapılırken, bu tür provokatif eylemler toplumda derin yaralar açmaktadır. Edwin Wagensveld’in Kur’an-ı Kerim’e yönelik yaptığı saldırılar, ülkede yaşayan Müslümanlar tarafından da büyük bir tepkiyle karşılanmıştır. Hollanda hükümeti, tüm dinlere saygı duyulması gerektiğini vurgulayarak benzer olayların yaşanmaması adına gerekli adımları atmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hollanda’da İslam Karşıtı Lider Kur’an-ı Kerim’e Saldırdı ve Gözaltına Alındı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin