1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hollanda’nın Kral Günü Ankara’da Kutlandı

Hollanda’nın Kral Günü Ankara’da Kutlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hollanda’nın milli günü olan ‘Kral Günü’ kutlamaları, Büyükelçilik rezidansında düzenlenen bir resepsiyon ile gerçekleştirildi. Kral Williem Alexander’in doğum günü vesilesiyle düzenlenen resepsiyona, Hazine ve Maliye Bakanı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Ankara Üniversitesi Rektörü ve birçok yabancı misyon temsilcisi ve davetli katıldı. Resepsiyonda her iki ülkenin milli marşları da seslendirildi.

Hazine ve Maliye Bakanı yaptığı konuşmada, Türkiye ve Hollanda arasında kutlanacak pek çok ortak tarihi etkinlik olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, Türkiye-Hollanda Dostluk Antlaşması’nın 100. yılını ve iş gücü sözleşmesinin 60. yıl dönümünü kutladıklarını belirtti.

Türkiye’deki Hollandalı iş insanlarının ülkeler arasındaki ticarete ve yatırımlara verdiği katkılara vurgu yapan Bakan, son 20 yılda Türkiye ve Hollanda arasındaki ticaret hacminin 5.5 kat arttığını ifade etti. Aynı zamanda, Hollanda’nın Türkiye’deki en büyük doğrudan yatırımcı olduğunu da aktardı.

Hollanda Büyükelçisi, bu yılki kutlamanın Türkiye-Hollanda Dostluk Anlaşması’nın 100. yılı olması nedeniyle ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti. Türkiye’de 3 binden fazla Hollandalı şirket olduğunu ve Hollanda’nın Türkiye’deki en büyük doğrudan yabancı yatırımcı olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye ve Hollanda arasındaki kişisel ve ailevi bağların güçlü olduğuna da değindi.

Büyükelçi ayrıca, Dışişleri Bakanı’nın geçen hafta Hollanda ziyareti ve Hollanda Başbakanı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’da yapacakları görüşmeye de değindi. Türkiye’nin jeopolitik sorunlarla mücadelesinde oynadığı rol ve güçlü ikili ilişkilerin altını çizdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hollanda’nın Kral Günü Ankara’da Kutlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin