1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hrant Dink Katili Ogün Samast Yargılanmaya Başlıyor: SEGBİS ile Mahkemeye Katıldı!

Hrant Dink Katili Ogün Samast Yargılanmaya Başlıyor: SEGBİS ile Mahkemeye Katıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hrant Dink’in 2007’de öldürülmesinden sorumlu tutulan Ogün Samast, tahliye edilmesinin ardından İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Silahlı terör örgütü adına suç işlemek’ suçlamasıyla yargılanmak üzere Trabzon Adliyesi’ne geldi. Ogün Samast, 15 Kasım 2023’te koşullu olarak serbest bırakıldıktan sonra hakkındaki suçlamalar nedeniyle iddianame hazırlandı. İddianamede, Samast’a 5 ila 10 yıl arasında hapis cezası istendi ve dosya, daha önce Yasin Hayal ve Erhan Tuncel’in de yargılandığı davayla birleştirildi.

Ogün Samast, duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılmak üzere Trabzon Adliyesi’ne geldi. Siyah takım elbise giyen Samast, erken saatlerde adliyeye ulaştı ve duruşmanın yapılacağı salona geçti. Hrant Dink’in suikastıyla ilgili olarak Samast’ın da aralarında bulunduğu 11 sanığın yargılandığı davada, Samast’ın tutum ve ifadeleri merakla bekleniyor.

Hrant Dink suikastını gerçekleştirdiği gerekçesiyle tutuklu bulunan Ogün Samast’ın duruşması, büyük bir izleyici kitlesi tarafından takip ediliyor. Ogün Samast’ın, yaşanan olaylar ve suçlamalar hakkındaki savunması ve mahkeme sürecine ilişkin görüşleri merak konusu olmaya devam ediyor. Öldürülen gazeteci Hrant Dink’in ailesi ve sevenleri de mahkeme sürecini yakından takip ediyor ve adaletin yerini bulmasını umut ediyor.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada Ogün Samast’ın yanı sıra diğer sanıklar da hazır bulunuyor. Adliye önünde yoğun güvenlik önlemleri alınmış durumda ve basın mensupları da duruşmayı takip etmek için adliyeye akın etmiş durumda. Ogün Samast’ın ifadeleri ve mahkeme kararının ne yönde olacağı, kamuoyunda merak ve heyecanla bekleniyor.

Ogün Samast’ın serbest bırakılmasının ardından adli makamların yürüttüğü soruşturma süreci ve yaşanan gelişmeler, Türkiye gündemini uzun süre meşgul etmeye devam edecek gibi görünüyor. Hrant Dink cinayeti, Türkiye’nin hafızasında derin izler bırakan ve adalet arayışını sürdüren bir olay olarak hatırlanmaya devam edecek. Ogün Samast’ın duruşması ve alınacak kararlar, ülke genelinde büyük yankı uyandırmaya devam edecek gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hrant Dink Katili Ogün Samast Yargılanmaya Başlıyor: SEGBİS ile Mahkemeye Katıldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin