1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hüda-Par Genel Başkanı’nın Anayasa 4. Maddesi Açıklaması Büyük Tepki Topladı!

Hüda-Par Genel Başkanı’nın Anayasa 4. Maddesi Açıklaması Büyük Tepki Topladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Anayasa’nın 4. maddesiyle ilgili yaptığı açıklama nedeniyle büyük tepki aldı. Yapıcıoğlu, medyaya yaptığı açıklamada, “Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim, buna rağmen anlamamakta ısrar ediyorlar. Biz, anayasanın 4’üncü maddesi olmasın diyoruz. Kameraya bakarak söyleyeyim bir daha. Anayasa’nın 4. maddesi olmasın diyoruz” şeklinde konuştu.

Hüda-Par Genel Başkanı’nın sözleri üzerine gazeteci Mehmet Yılmaz da tepkisini dile getirdi. SÖZCÜ TV’de İpek Özbey’in sunduğu Ombudsman programına konuk olan Yılmaz, savcılara seslenerek, “Bu partinin programı zaten bunu hedefliyor. Bir şeriat devleti kurulmasını istiyor. Dördüncü maddesi değişmeli ki birinci, ikinci, üçüncü maddelerini değiştirmeyi teklif etmek en azından mümkün olabilsin. Şu an teklif bile edilemez.” sözlerini dile getirdi. Ayrıca, Hüda-Par’ın politikasının anayasasının değiştirilmesi için teklif edilemez maddeler içerdiğini vurgulayarak Yargıtay Başsavcısı’nın harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Mehmet Yılmaz ayrıca, MHP’nin bu duruma sessiz kalmasını eleştirdi. “MHP’nin buna itiraz etmesine gerek yok çünkü şu an iktidarını koruyor. Eminim ki böyle bir şey de olmayacak dördüncü maddeyle ilgili.” şeklinde konuştu. Yılmaz, bir siyasi partinin anayasaya karşı olmasının dünyanın hiçbir yerinde kabul edilemez olduğunu belirterek Hüda-Par’ın tutumunu tuhaf bulduğunu ifade etti.

Hüda-Par’ın anayasanın 4. maddesine karşı çıkması ve değiştirilmesi gerektiğini savunması ülkede tartışmalara neden oldu. Halk ve siyasetçiler arasında farklı görüşler ve tepkiler yükseldi. Yapıcıoğlu’nun açıklamaları sebebiyle parti ve lideri hakkında daha fazla eleştiri ve yorum yapılması bekleniyor. Bu gelişmeler, siyasette ve toplumda yeni bir tartışma konusu haline gelmeye başlamış durumda.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hüda-Par Genel Başkanı’nın Anayasa 4. Maddesi Açıklaması Büyük Tepki Topladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin