1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hükümlü Firari Erzurum’da Kanlı Cinayet İşledi!

Hükümlü Firari Erzurum’da Kanlı Cinayet İşledi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzurum’da hükümlü olduğu açık cezaevinden firar eden Şafak Saydam, 19 Şubat 2024’te eşinin bulunduğu baldızının Palandöken ilçesi Yunusemre Mahallesi’ndeki evine gitti. Eve giren Saydam ile eşi Elif Saydam arasında çıkan tartışma sonucunda Saydam, eşine 2 el ateş etti. Kurşunların eline ve başına isabet etmesiyle yaralanan Elif Saydam, ailesi tarafından Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı ve 7 gün sonra yaşamını yitirdi.

Şafak Saydam olayın ardından kaçarken ağabeyi Alay Saydam ile Pasinler ilçesi yolunda yakalandı. Şafak ve Alay Saydam kardeşler, çıkarıldıkları adliyede tutuklandı. Cumhuriyet savcılığı olayla ilgili soruşturmayı tamamlayıp, iddianame hazırladı. İddianamede Şafak Saydam’ın ‘Eşe ve kadına karşı kasten öldürme’, Alay Saydam’ın ise ‘Kadına karşı kasten öldürmeye azmettirmek’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Şafak ve Alay Saydam kardeşlerden Alay Saydam’ın amcası tabancaya mermi doldurarak babasına verdiği iddia edildi. Şahit olan çocuklarından D.S. (15), amcasının silahı babasına vererek “Kardeş önce karını, sonra çocuklarını sonra da kendini öldür kurtulalım” dediğini ileri sürdü. Şafak Saydam ise bu iddiayı kabul etmedi ve sadece eşiyle eve dönmesi için tartıştıklarını ifade etti.

Şafak Saydam’ın iddianamedeki ifadesinde, ayrı yaşadıkları eşi Elif ile eve geri dönmesi için tartıştıklarını anlattığı belirtilirken, ayrıca silahı çıkarıp tetiğe basmasının ardında eşinin üzerine yürümesi olduğunu öne sürdü. Alay Saydam, ise silah seslerini duyup odaya giderek kardeşinin eşini yaralı halde bulduklarını ve hastaneye götürdüklerini ifade etti. Hakkındaki suçlamaları reddetti.

Olayın ardından Şafak ve Alay Saydam kardeşlerin yargılanmaları devam etmekte ve mahkeme kararı beklenmektedir. Elif Saydam’ın acı dolu ölümü, aile içi dramaların vahametini bir kez daha gözler önüne sermiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hükümlü Firari Erzurum’da Kanlı Cinayet İşledi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin