1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Hürriyet Mahallesi’nde Çete Çatışması: 20 Yaşındaki Fırat Öncü, Pusuya Düşürülerek 17 Kurşunla Öldürüldü

Hürriyet Mahallesi’nde Çete Çatışması: 20 Yaşındaki Fırat Öncü, Pusuya Düşürülerek 17 Kurşunla Öldürüldü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Kağıthane, Hürriyet Mahallesi’nde 26 Kasım 2023’te gerçekleşen olay, genç bir adamın ölümüyle sonuçlandı. 20 yaşındaki Fırat Öncü, aracıyla Dr. Cemil Bengü Caddesi’nde seyir halindeyken pusuya düşürülerek 17 kurşunla vurularak öldürüldü. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Fırat Öncü’nün ‘Gündoğmuşlar’ adlı çeteye üye olduğu ve pusuyu kuran kişilerin ise ‘Anucurlar’ çetesine mensup oldukları iddia edildi.

Soruşturma sonucunda tutuklanan Ayşe Tuana Bodur, iddianamede yer alan ifadesinde suçlamaları reddederek, ölen Fırat Öncü ile arasında husumet bulunduğunu ve Fırat’ı düşürmesi için kendisine teklif yapıldığını belirtti. Diğer sanık Kübra Taş da Fırat Öncü’yü tanımadığını ve eşi Abdullah Taş ile ‘Anucurlar’ grubu arasında herhangi bir ilişki olmadığını savundu.

İddianamede, Fırat Öncü ile diğer şüpheliler arasında daha önce yaşanan olaylar ve husumetler detaylı bir şekilde ele alındı. Fırat’ın bazı şüphelilerle daha önce çatıştığı ve planlı bir şekilde öldürüldüğü iddia edildi. Ayrıca Fırat’ı düşürmek için şüphelilerin Ayşe Tuana Bodur’a para teklif ettikleri ve sosyal medya hesaplarını takip ettikleri ortaya çıktı.

İddianamede geçen talepler doğrultusunda, Ayşe Tuana Bodur’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Diğer sanıklar Emre Karadiş ve Yılmaz Burak’a da aynı suçlardan ağırlaştırılmış müebbet ve ek cezalar talep edildi. Duruşma sırasında tutuklu sanık Bodur tahliye talebinde bulunurken, diğer sanıklar suçsuz olduklarını iddia ettiler.

Sanık Emre Karadiş’in Hollanda’ya kaçtığı ve daha sonra Türkiye’ye dönerek duruşmaya katıldığı bilgisi de iddianamede yer aldı. Mahkeme heyeti, Bodur’un tutukluluk halinin devamına, Kübra Taş’ın ev hapsi adli kontrolünün sürmesine karar verdi. Kaçak olan Emre Karadiş ise duruşma sonucunda tutuklanarak cezaevine gönderildi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hürriyet Mahallesi’nde Çete Çatışması: 20 Yaşındaki Fırat Öncü, Pusuya Düşürülerek 17 Kurşunla Öldürüldü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin