1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Hüseyin Çelik’ten Numan Kurtulmuş’a sert tepki: “Ayar verildi, sonra çark!”

Hüseyin Çelik’ten Numan Kurtulmuş’a sert tepki: “Ayar verildi, sonra çark!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP’nin kurucularından ve eski Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Hüseyin Çelik, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Anayasa’nın 3. maddesiyle ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Çelik, “Kendisi 3. madde tartışması başlattı. Ayar verildi, sonra çark” şeklinde konuştu.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un, Anayasa’nın 3. maddesiyle ilgili yaptığı açıklamalar büyük tartışmalara yol açmıştı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “İlk 4 maddeye el uzatanın elini kıracağız” derken, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, “Türkiye (Cumhuriyeti) Devletinin ‘ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü’ hükmü hem semantik olarak hem de anayasal teori açısından çok doğru bir ifadedir” şeklinde konuşmuştu. Kurtulmuş ise tepkilerin ardından açıklama yaparak, “İlk dört madde ile ilgili tartışma söz konusu değil. 3. Madde ile ilgili bir tartışma varmış gibi göstermek en hafif tabiriyle haksızlıktır, yanlışlıktır ve bir algı operasyonudur” demişti.

Son olarak, AKP’nin kurucularından ve eski bakanlardan Hüseyin Çelik de konuya dahil oldu. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kurtulmuş’un geri adım atmasına tepki göstererek, sert ifadeler kullandı. Çelik, Meclis Başkanı’nı eleştirerek, “TBMM, hiçbir dönem bu kadar etkisiz ve yetkisiz olmamıştı” dedi ve “Kendisi 3. Madde tartışması başlattı. Ayar verildi! Sonra ÇARK!” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hüseyin Çelik’ten Numan Kurtulmuş’a sert tepki: “Ayar verildi, sonra çark!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin