1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Hyundai, 2030 Yılına Kadar Yılda 5,55 Milyon Araç Satışı Hedefliyor – İşte Detaylar!

Hyundai, 2030 Yılına Kadar Yılda 5,55 Milyon Araç Satışı Hedefliyor – İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hyundai Motor Company, 2024 CEO Yatırımcı Günü’ne ev sahipliği yaparak orta ve uzun vadeli stratejisi olan ‘Hyundai Way’le gelecek planlarından bahsetti. Gelecek planları, elektrikli ve hibrit araçlardaki rekabet gücünü artırmayı ve batarya ile otonom araç teknolojilerini daha dinamik bir şekilde kullanmayı içeriyor. Hyundai Motor Company Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jaehoon Chang, markanın satış hacmini 2023 yılına göre yüzde 30 artırmayı planladıklarını belirtti. 2030 yılına kadar küresel olarak yılda 5,55 milyonluk bir satış hedefi olan Hyundai, bu rakamın 2 milyonunun Elektrikli Araç (EV) modeli olmasını planlıyor.

Hyundai, Kuzey Amerika ve Çin pazarı için tek bir şarjla 900 km’den fazla menzile sahip yeni bir Uzun Menzilli Elektrikli Araç (EREV) modeli tanıtmayı hedefliyor. Ayrıca, 2030 yılına kadar uygun fiyatlı modelden lüks ve yüksek performansa kadar çeşitlilik gösteren 21 yeni elektrikli araç modelini de tanıtacak. Hibrit Elektrikli Araç (HEV) ürün yelpazesini mevcut 7 modelden 14’e çıkarmayı planlayan Hyundai, aynı zamanda lüks markası Genesis’te de yeni hibrit modeller sunacak. Pil teknolojisi de geliştiren Hyundai, uygun fiyatlı nikel-kobalt-manganez pilleri (NCM) ve güvenlik donanımlarını güçlendiriyor.

Hyundai’nin “Hyundai Way” stratejisini desteklemek için 2033’e kadar 90 milyar dolarlık önemli bir yatırım yapmayı planladığı belirtiliyor. Marka, hidrojen teknolojisindeki yetenekleriyle birleştirerek yepyeni bir değer zinciri oluşturarak hidrojen alanında da enerji liderliğini güvence altına almayı hedefliyor. Hidrojen değer zinciri iş markası HTWO aracılığıyla, Hyundai yakıt hücresi sistemini tramvaylar/trenler, gelişmiş hava hareketliliği, ağır ekipman, deniz taşıtları ve daha geniş uygulamaları kapsayacak şekilde genişletmeyi planlıyor. Ayrıca, üretim ve operasyonun tüm aşamalarında karbon nötr hale gelerek 2045 yılına kadar net sıfıra ulaşmayı hedefliyor.

Sonuç olarak, Hyundai’nin orta ve uzun vadeli stratejisi olan ‘Hyundai Way’ ile 2030 yılına kadar küresel olarak yılda 5,55 milyonluk bir satış hedeflediği ve bu hedefin büyük bir kısmını Elektrikli Araç (EV) modellerinin oluşturduğu görülüyor. Marka, gelecek planlarında elektrikli ve hibrit araçlardaki rekabet gücünü artırarak ve batarya ile otonom araç teknolojilerini geliştirerek öncü bir rol üstlenmeyi hedefliyor. Ayrıca, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir üretim ve iş modeliyle karbon nötr hale gelme vizyonuyla dikkat çekiyor. Bu yenilikçi ve sürdürülebilir yaklaşımıyla, Hyundai’nin gelecekte otomotiv endüstrisinde önemli bir pay sahibi olması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hyundai, 2030 Yılına Kadar Yılda 5,55 Milyon Araç Satışı Hedefliyor – İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin