1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Hyundai N Vision 74 Konsepti Üretime Geçiyor: İşte Detaylar!

Hyundai N Vision 74 Konsepti Üretime Geçiyor: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hyundai, uzun zamandır beklenen N Vision 74 konsept aracının üretime geçeceğini duyurdu. Şirket, elektrikli, hibrit ve hidrojenli araçlar konusunda iddialı bir vizyon sergilemekte ve N Vision 74’ü üretim hattına sokacak. Araç, 1974 yılında İtalyan otomobil tasarımcısı Giorgetto Giugiaro tarafından tasarlanan Hyundai Pony Coupe’ye gönderme yaparken, modern unsurlarla keskin hatları, büyük arka kanadı ve Ioniq 5 benzeri dijital farlarıyla dikkat çekiyor.

N Vision 74, “hidrojen hibrit” olarak adlandırılan bir sistemle donatılmış durumda. Bu sistem, hem hidrojen yakıt hücresi hem de batarya destekli elektrikli motoru içeriyor. Aracın arka kısmında, 800 voltluk elektrikli güç aktarma sistemi bulunuyor ve iki elektrik motoru 671 beygir güç üretiyor. Aracın enerjisini ise 62.4 kWh batarya paketi sağlarken, hidrojen yakıt hücresi paketi de aracın ön kısmında yer alıyor ve iki hidrojen tankından besleniyor.

Üretim versiyonunun tahmini gücü 775 beygir olabileceği düşünülen araç, 2030’a kadar piyasaya sürülmesi planlanan 21 yeni modelden biri olacak. Henüz ismi ve kesin lansman tarihi açıklanmayan aracın retro ve modern unsurları bir araya getiren tasarımıyla dikkatleri çekiyor. Hyundai Motor Group’un N Vision 74 konsepti, şirketin elektrikli araçlarla ilgili iddialı hedeflerine bir adım daha atıyor.

Hyundai’nin yeni konsept aracı, retro tasarımıyla geçmişe gönderme yaparken, modern teknolojilerle donatılmış bir hibrit sistemle gelecek. Bu araçla ilgili Kore kaynakları tarafından yapılan tahminlere göre, üretim versiyonunun büyük bir güç potansiyeline sahip olabileceği belirtiliyor. Araç, hem hidrojen yakıt hücresi hem de batarya destekli elektrik motoruyla güçlü bir performans sergileyecek ve 21. yüzyılın otomobil vizyonuna ayak uyduracak. Hyundai’nin bu radikal ve göz alıcı konsept aracı, geleceğin otomobil endüstrisinde önemli bir yer edinecek gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hyundai N Vision 74 Konsepti Üretime Geçiyor: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin