1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Hyundai’nin Yeni İONIQ 5 Modeliyle Fiyatlar Düşüyor!

Hyundai’nin Yeni İONIQ 5 Modeliyle Fiyatlar Düşüyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hyundai, Türkiye pazarındaki elektrikli araç yelpazesini genişleterek IONIQ 6 ve KONA modellerinden sonra IONIQ 5’in de Advance donanımını ülkemize getirdi. Şirket, IONIQ 6’nın satışa sunulmasının ardından önceki modelleri güncellemeye devam etti. Türkiye’ye özel olarak “Advanced” donanımını kullanan Hyundai, bu sayede araçların ÖTV dilimine girmesini sağlayarak fiyatları düşürdü.

IONIQ 5’e getirilen yeni Advance donanımı ile Hyundai, aracın başlangıç fiyatını önemli ölçüde düşürdü. Daha önce satılan 125 kW’lık ve 239 kW’lık Progressive donanımlı modellerin fiyatları 2 milyon 540 bin TL ve 3 milyon 75 bin TL iken, Advance donanımlı modelin fiyatı 1 milyon 785 bin TL olarak belirlendi.

IONIQ 5, 58 kWh’lik lityum iyon bataryası ile 384 kilometre menzil sunarken, şehir içinde bu miktar 587 km’ye kadar çıkabiliyor. Aracın motoru 170 PS (125 kW) güç ve 350 Nm tork üretiyor. 0’dan 100 km/s hıza 8,5 saniyede çıkan araç, maksimum 185 km/sa hıza ulaşabiliyor.

Hyundai’nin getirdiği Advance donanımı sayesinde IONIQ 5, Türkiye pazarında daha geniş kitlelere ulaşabilecek bir fiyat seviyesine indirilmiş oldu. Elektrikli araç teknolojisinin gelişmesiyle birlikte Hyundai, bu alanda da güncellemeler yaparak pazardaki rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.

Hyundai’nin Türkiye pazarındaki elektrikli araç modellerinde de özel donanımlar sunmaya devam edeceği ve kullanıcılarına çeşitli seçenekler sunmaya devam edeceği belirtiliyor. IONIQ 5’in Advance donanımıyla birlikte kullanıcılar daha geniş bir menzil ve performans seviyesine erişme imkanı bulacaklar. Hyundai’nin bu hamlesi, elektrikli araç pazarının Türkiye’deki potansiyelini göstermesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirilebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hyundai’nin Yeni İONIQ 5 Modeliyle Fiyatlar Düşüyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin