1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İBB AKP Grup Sözcüsü, Öğrenci İstanbulkartı Uygulamasını Mahkemeye Taşıdı

İBB AKP Grup Sözcüsü, Öğrenci İstanbulkartı Uygulamasını Mahkemeye Taşıdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKP Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, 30 yaşını doldurmuş öğrencilerin artık ulaşımda “Öğrenci İstanbulkartı” kullanamayacak olmasına karşı çıktıklarını ve bu kararın iptali için dava açtıklarını duyurdu. Türkyılmaz, konuyla ilgili bilgilendirme yapmaya devam edeceğini belirtti ve dava dilekçesini mahkemeye sundu.

Türkyılmaz, İstanbul Nöbetçi İdare Mahkemesine sunduğu dilekçede, İBB Meclisi kararının Anayasa’da yer alan eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirtti. Dilekçede, herkesin kanun önünde eşit olduğu vurgulanarak, öğrencilik tanımına yaş kriteri getirilmesinin toplumda aynı statüdeki kişilere farklı muamele yapılmasına neden olabileceği ifade edildi.

İdarenin takdir yetkisinin kullanılırken eşitlik ilkesinin gözetilmesi gerektiği ve hukukun temel ilkelerinden biri olan eşitlik ilkesine aykırı işlemler yapılamayacağına vurgu yapıldı. “Öğrenci İstanbulkartı”nın kullanıcı kapsamının yaş kısıtlamasıyla daraltılmasının, toplu ulaşım araçlarında uzun süredir uygulanan bir sistemi bozabileceği belirtildi.

İBB Meclisi tarafından alınan 1060 numaralı kararın iptali ve uygulanmasının durdurulması talep edilen dilekçede, kararın yürürlüğe konulmasının olumsuz sonuçlar doğurabileceği ifade edildi. Bu nedenle dava sonuçlanana kadar kararın askıya alınması gerektiği belirtildi.

Türkyılmaz’ın açtığı davaya ilişkin sürecin nasıl ilerleyeceği ve mahkemenin vereceği kararın sonucu merakla bekleniyor. 30 yaşından gün almış öğrenciler için “Öğrenci İstanbulkartı” kullanımının devam edip etmeyeceği de dava sonucuna göre şekillenecek. İstanbul’da yaşayan binlerce öğrenciyi etkileyebilecek bu kararın nasıl bir sonuç doğuracağı yakından takip ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İBB AKP Grup Sözcüsü, Öğrenci İstanbulkartı Uygulamasını Mahkemeye Taşıdı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin