1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İBB, Bağdat Caddesi’ni Yeniden Canlandırıyor: İşte Detaylar!

İBB, Bağdat Caddesi’ni Yeniden Canlandırıyor: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Bağdat Caddesi 1. Kısım Düzenleme Projesi ile meşhur caddenin yepyeni bir görünüme kavuşmasını planlıyor. Projenin ana hedefleri arasında kaldırımların genişletilmesi, kot farklılıklarının giderilmesi, karşıdan karşıya geçişlerin kolaylaştırılması, cadde üzerindeki kültürel mirasların korunması, yeni sanat mekanlarının oluşturulması ve somut olmayan kültürel zenginliklerin kayıt altına alınması bulunuyor.

Bağdat Caddesi’nin daha yeşil ve yaşanabilir bir alana dönüştürülmesi hedefleniyor. Araç hızlarının düşürülmesi, karşıdan karşıya geçişlerin güvenli hale getirilmesi, yetişkin bitki dokusunun korunması ve cadde üzeri alanların yeşillendirilmesi planlanıyor. Ayrıca, cadde boyunca bir kent bahçesi oluşturulacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, proje hakkında yaptığı açıklamada, Bağdat Caddesi’nin modern İstanbul’un simgesi haline geleceğini belirtti. Yapılacak düzenlemelerle caddenin daha modern bir görünüme kavuşacağını vurgulayan Alpay, yeni bisiklet yolları, geniş kaldırımlar, iyileştirilmiş yaya geçişleri ve modern kent mobilyaları ile caddeyi yeniden tasarladıklarını ifade etti. İlk etabın 1000 metrelik kısmının yapımına başlanacak olan projede, sosyal alanlar ve yeşil alanların yanı sıra caddenin altyapısının da yenileneceği müjdesini verdi.

Kadıköy Bağdat Caddesi 1. Kısım Düzenleme Projesi, İstanbul’un en işlek ve önemli caddelerinden biri olan Bağdat Caddesi’nin daha çağdaş ve kullanışlı hale getirilmesini amaçlıyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte cadde sadece bir ulaşım yolu olmaktan çıkıp, İstanbulluların keyifle zaman geçirebileceği bir alan haline gelecek. Yapılacak düzenlemelerle cadde, sakinleştirici bir yeşil dokuya kavuşacak ve çevresindeki kültürel değerlerle bütünleşerek şehrin önemli bir cazibe merkezi haline gelecek.

İstanbul’un simgelerinden biri haline gelen Bağdat Caddesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek proje ile daha da değer kazanacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Bağdat Caddesi, modern İstanbul’un göz bebeği haline gelerek, hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı haline gelecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İBB, Bağdat Caddesi’ni Yeniden Canlandırıyor: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin