1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Filistin Belediye Başkanını Beyaz Köşk’te Misafir Etti – İsrail Saldırılarına Tepki Gösterdi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Filistin Belediye Başkanını Beyaz Köşk’te Misafir Etti – İsrail Saldırılarına Tepki Gösterdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Filistin’in Batı Şeria bölgesindeki Ramallah kentindeki Belediye Başkanı Issa Raja Kassis’i, Emirgan’daki Beyaz Köşk’te ağırladı.

Filistinli heyetin ziyaretinde İmamoğlu’na, İBB Genel Sekreter Yardımcıları Pelin Alpkökin ve Mahir Polat ile İBB Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Barbaros Büyüksağnak eşlik etti. Kassis’i ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten İmamoğlu şunları söyledi: “Filistin’i ‘özgürlüğün sembolü’ duygusuyla takip ediyoruz.”

İmamoğlu, “Sizinle en son, Mega Şehirler Zirvesi’nde bir arada olmuştuk. Çok ilginç bir şekilde, biraz da o ağırlama esnasında saldırının başlama anını yaşamıştık. Bölge çok ağır zamanlar geçiriyor. Biz, çok büyük ve derin üzüntüyle takip ediyoruz süreci. Filistin, dünyadaki bütün insanların, tabii bizim için de özellikle Türk halkı için her zaman öyle olmuştur; ama bu dönemde de yine özgürlüğün sembolü şeklinde bir duyguyla takip ediyoruz süreci. Tabii bir yandan atak ve saldırılar devam ediyor. Bunun acısı büyük” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, “İstanbul özelinde de aynı duyarlılığı sürdürüyoruz. Burada yaşayan Filistinli öğrencilere katkı sunduk ve ihtiyaçlarını takip ediyoruz. Gazze’ye ulaştırılmak üzere yardım tırlarımızı gönderdik. Bu ve buna benzer aksiyonlarla, ihtiyacı olan her hususta, Filistin halkına da yardıma hazır olacağız” dedi.

İBB, Ramallah’taki Osmanlı Adliyesi’nin yeniden yapımına katkı sunacak. İmamoğlu, “Ramallah Filistin’in en önemli şehirlerinden bir tanesi. Oradaki Osmanlı Adliyesi’yle ilgili olan alakanızı biliyorum ve süreci destekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Kassis ise, “Hem kişisel anlamda hem de resmi anlamda sizinle olan ilişkimizden dolayı çok memnunuz. Bütün gözler Gazze’de. Ama Batı Şeria’da durum, gün geçtikçe çok daha ciddileşiyor. Biz de sizin gibi genç bir toplumuz” açıklamalarını yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Filistin Belediye Başkanını Beyaz Köşk’te Misafir Etti – İsrail Saldırılarına Tepki Gösterdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin