1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yatay Geçiş Skandalı: Yatay Geçiş İddiaları Karıştırdı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yatay Geçiş Skandalı: Yatay Geçiş İddiaları Karıştırdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yatay Geçiş Skandalı: Yatay Geçiş İddiaları Karıştırdı!

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mezun olduğu İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni ziyaret ederek yatay geçişle ilgili yaptığı açıklamaları konu alan bir yazı kaleme aldı. Selvi, İmamoğlu’nun yatay geçiş konusundaki sözlerine ve yaşanan tartışmalara değinerek, konuya ilişkin bazı soru işaretlerini gündeme getirdi.

Ekrem İmamoğlu’nun Girne Amerikan Üniversitesi’nden yatay geçiş yapması konusunda üniversite çevresinde rahatsızlık yarattığını belirten Selvi, İmamoğlu’nun yatay geçiş deneyimini aktardığı bir alıntıya yer verdi. İmamoğlu’nun 90’lı yıllarda İstanbul Üniversitesi’ne yatay geçiş yaptığını ifade eden Selvi, bu süreçte 20 ek ders aldığını ve denklik konusunda yaşanan açılıp kapanma durumuna dikkat çekti.

Yazısında İmamoğlu’nun yatay geçiş süreciyle ilgili sorular yönelten Selvi, öncelikle Girne Amerikan Üniversitesi’nin denkliğinin 1993 yılında YÖK tarafından kabul edilmesine rağmen İstanbul Üniversitesi’ne nasıl yatay geçiş yaptığına dair açıklama beklediğini dile getirdi. Ayrıca YÖK’ün 1994 yılında özel üniversitelerden devlet üniversitelerine yatay geçişe izin verdiğini hatırlatarak İmamoğlu’nun bu geçişi nasıl gerçekleştirdiğini sorguladı.

Selvi, İstanbul Üniversitesi’ne yatay geçiş için istenen not ortalaması ve İmamoğlu’nun notları arasındaki tutarsızlığı da gündeme getirerek konuya yönelik şüphelerini paylaştı. Yazısının devamında ise YÖK ve İstanbul Üniversitesi’ni konuyla ilgili kamuoyunu aydınlatıcı açıklamalar yapmaya davet etti.

Son olarak, eğer Ekrem İmamoğlu’nun Girne Amerikan Üniversitesi’nden İstanbul Üniversitesi’ne yaptığı yatay geçişin hukuksal olarak meşru olmadığı ortaya çıkarsa, diplomasının iptal edilip edilmeyeceği konusunda da bir değerlendirme yapılması gerektiğini belirtti. Selvi, yazısında ortaya attığı sorularla ve yapıcı eleştirileriyle konuya dikkat çekerken, kamuoyunda da bu konunun takipçisi olmayı vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yatay Geçiş Skandalı: Yatay Geçiş İddiaları Karıştırdı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin