1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İBB İştirak Şirketleri, Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketi Arasında!

İBB İştirak Şirketleri, Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketi Arasında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde faaliyet gösteren 12 iştirak şirketi, Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin belirlendiği Fortune 500 Türkiye listesine aynı anda girdi. 2023 yılı net satış gelirlerine göre belirlenen listede İGDAŞ, KİPTAŞ, İSTAÇ AŞ, İSTON AŞ, İSPER AŞ, İSFALT AŞ, İSTGÜVEN AŞ, İstanbul Halk Ekmek AŞ, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ, İstanbul Enerji AŞ, Metro İstanbul AŞ ve Kültür AŞ yer aldı.

İstanbul Yönetim Ajansı (İYA) Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yıldız, 12 grup şirketiyle ilk kez Fortune 500 listesinde yer almalarının İBB tarihinde bir rekor olduğunu belirtti. İBB iştirakleri, 76 bin çalışanı ve 145 milyar TL cirosu ile Türkiye’nin en büyük şirket grupları arasında yer alıyor. Şirketler, sürekli büyüme trendi içerisinde olup ekonomik krizler ve pandemi gibi zorluklara rağmen istikrarlı bir büyüme kaydediyor.

İGDAŞ, diğer iştirak şirketleri arasında en yüksek ciroya sahip olarak 2023 yılında 49,4 milyar TL ciro elde etti. KİPTAŞ’ın 2023 cirosu 6,1 milyar TL iken, İSTAÇ AŞ 9,5 milyar TL ciro ve 1,2 milyar TL yatırım ile faaliyet gösterdi. İSFALT AŞ’nin 2023 yılındaki satışları 10,3 milyar TL’yi bulurken, METRO İSTANBUL AŞ’nin aktif toplamı 10,3 milyar TL, ödenmiş sermayesi 400 milyon TL ve cirosu 7,1 milyar TL olarak gerçekleşti. İSTANBUL ENERJİ AŞ’nin cirosu 7,4 milyar TL oldu.

İSPER AŞ’nin cirosu 11,7 milyar TL, İSTGÜVEN AŞ’nin cirosu 4,9 milyar TL, İSTON AŞ’nin cirosu 4,2 milyar TL, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ’nin cirosu 5,2160 milyar TL olarak gerçekleşti. Halk Ekmek AŞ’nin cirosu 4,4 milyar TL oldu ve 2023 yılında 703 büfede toplam 352 milyon adet ekmek satıldı. KÜLTÜR AŞ’nin cirosu ise 3,8 milyar TL olarak gerçekleşti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketleri, mali verilerine göre sürekli büyüme trendinde olup kriz ve pandemi gibi zorluklara rağmen istikrarlı bir şekilde genişlemeye devam etmektedir. Bu başarılarıyla Türkiye’nin en büyük şirketleri arasında yer alarak hem ekonomiye katkı sağlamakta hem de istihdamı artırmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İBB İştirak Şirketleri, Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketi Arasında!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin