1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İBB Meclis Oturumu Gündemi: İmamoğlu’nun 2023 Faaliyet Raporu ve Filistinli Çocuklar İçin Yardım Kampanyası!

İBB Meclis Oturumu Gündemi: İmamoğlu’nun 2023 Faaliyet Raporu ve Filistinli Çocuklar İçin Yardım Kampanyası!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Nisan ayı üçüncü oturumu, Başkanlık binasındaki meclis salonunda yapıldı. Meclis 1’inci Başkanvekili Nuri Arslan başkanlığında gerçekleşen oturumda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 2023 yılı ‘Faaliyet Raporu Sunumunu gerçekleştirdi. İmamoğlu, 2023 yılında BELTUR ve Metro İstanbul dışındaki 28 şirketin kar ederek kapattığını belirtti. Kamu kaynaklarını, kamu yararı ve mali disiplin esaslarını gözeterek 2050 Vizyonu çerçevesinde belirlenen 10 hedefe ulaşmak için harcayacaklarını ifade etti. 10 hedefi Adil İstanbul, Ulaşılabilir İstanbul, Yeşil İstanbul, Yaratıcı İstanbul, Tarihi Mirasa Sahip Çıkan İstanbul, Afetlere Dayanıklı İstanbul, Olimpik Kent İstanbul, Girişimcilik ve Teknoloji Kenti İstanbul, Gıda ve Su Güvenliği sağlayan İstanbul, Özgür, Demokratik ve Lider İstanbul şeklinde açıkladı.

Büyük Birlik Partisi Grup Başkan Vekili Dursun Çağlayan, Filistinli çocuklar için yardım kampanyası başlatılması çağrısında bulundu. Meclis üyelerine Filistinli çocuklar için aktarılan paraların hesaplarına yatırılmasını talep etti. MHP Grup Başkanvekili Orkun Ayhan, faaliyet raporundaki faaliyetlerin İstanbullulara etkisinin irdelenmesi gerektiğini belirterek gerçek hizmetlerin sembolik kaldığını ve algılara yönelik faaliyetlerin öne çıktığını ifade etti. Trafik, toplu ulaşım ve otopark sorunlarına dikkat çeken Ayhan, kentin geleceğine dönük projeler üretilmemesini eleştirdi. İstanbul’un büyük bir deprem riski taşıdığını vurgulayarak etkin bir kentsel dönüşüm programının hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

AK Parti Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, 2023 yılı faaliyet sunumu ve 2019-2024 arasındaki faaliyetler hakkında eleştirilerde bulundu. İBB yönetimini vaatlerini yerine getirmemekle suçladı. 2019’da verilen 150 kreş, 100 huzur evi, 264 İSMEK kurs binası gibi vaatlerin gerçekleşmediğini kaydetti. İstanbul’un trafik ve ulaşım sorunlarına değinerek acil yatırım yapılması gerektiğini vurguladı. İstanbul’un bütçesinin israf edildiğini, yatırım yerine reklam ve tanıtıma harcandığını belirterek dönem sonunda 4 buçuk milyar TL eksi verildiğini ifade etti.

Zeynel Abidin Okul, İstanbul’a işleyen bir belediye devrettiklerini ancak İBB yönetiminin su taşımadığını, trafik sorunlarına çözüm getirmediğini dile getirdi. İstanbul’un bütçesinin yanlış harcandığını ve israf edildiğini belirterek 4 buçuk milyar TL eksi ile dönem kapandığını ifade etti. Trafik sorunları ve altyapı yatırımlarına ağırlık verilmesi gerektiğini vurgulayan Okul, İstanbul’un geleceği için adımlar atılması gerektiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İBB Meclis Oturumu Gündemi: İmamoğlu’nun 2023 Faaliyet Raporu ve Filistinli Çocuklar İçin Yardım Kampanyası!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin