1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İBB Meclisi, İlçelerdeki Taşınmazları Satışa Onayladı!

İBB Meclisi, İlçelerdeki Taşınmazları Satışa Onayladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, farklı ilçelerde bulunan mülkiyeti belediyeye ait taşınmazlar ile parsellerin satışına onay verdi. Temmuz ayı ikinci oturumu, Meclis 2. Başkanvekili Gökhan Gümüşdağ başkanlığında Saraçhane’deki belediye binasında gerçekleştirildi. Toplantıda, mülkiyeti İBB’ye ait olan taşınmazların satışı konusu ele alındı. Komisyon raporları doğrultusunda Tuzla, Fatih, Kartal, Pendik, Eyüpsultan, Ataşehir, Kağıthane, Eyüpsultan, Bağcılar ve Bayrampaşa ilçelerinde bulunan çeşitli büyüklükteki taşınmazların satışına onay verildi. Aynı zamanda Bahçelievler, Kartal, Sarıyer ve Eyüpsultan ilçelerindeki bazı parsellerin imar barışına uygun olarak satılmasına da karar verildi.

Meclis toplantısında, Büyükçekmece’de devam eden Kordonboyu Sahil Düzenleme Projesi kapsamında otopark alanı konusu da ele alındı. Hukuk-Altyapı, Mesken ve Emlak Komisyonu’nun ortak raporuna göre, İBB’ye ait olan alanın otopark ihtiyacını karşılamak amacıyla Büyükçekmece Belediyesi’ne 5 yıl süreyle tahsis edilmesi önerildi. Bu öneri oy çokluğuyla kabul edildi.

Meclis kararları doğrultusunda belediyenin sahip olduğu taşınmazların satışına onay verilmesi, kent içindeki mülkiyet yapısının yeniden şekillendirilmesine yardımcı olacaktır. Aynı zamanda imar barışı kapsamında uygun görülen parsellerin satışı da kent planlaması açısından önemli adımlardan biridir. Büyükçekmece’deki otopark alanının Büyükçekmece Belediyesi’ne tahsis edilmesi ise şehirdeki ulaşım sorunlarına çözüm bulunmasına katkı sağlayacaktır.

İstanbul’da belediyenin mülkiyetinde bulunan taşınmazların satışına ilişkin alınan kararlar, şehrin gelişimi ve kent planlamasına olanak sağlamaktadır. Meclis toplantısında alınan kararlar, şehir içindeki taşınmazlar ve altyapı projeleri üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Büyükçekmece’deki otopark alanının belediyeye tahsis edilmesi, şehirdeki araç park sorunlarına geçici bir çözüm getirerek şehir yaşamını kolaylaştıracaktır. Bu kararlar doğrultusunda İBB’nin sahip olduğu taşınmazlar üzerinde yapılacak uygulamalar, İstanbul’un kentsel dönüşüm sürecine katkı sağlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İBB Meclisi, İlçelerdeki Taşınmazları Satışa Onayladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin