1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İBB Meclisi Oturumunda Tansiyon Yükseldi: İşte Konuşmaların Detayları!

İBB Meclisi Oturumunda Tansiyon Yükseldi: İşte Konuşmaların Detayları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Saraçhane’deki başkanlık yerleşkesinde meclis 2.başkanvekili Gökhan Gümüşdağ başkanlığında gerçekleşen ekim ayı oturumunun ikinci birleşiminde toplandı. Meclis üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek için yapılan konuşmalarla tansiyonu yükseltti. CHP’li Meclis Üyesi Ömer Rasim Şişman, İmamoğlu’nun kararlı olduğunu ve milletin iradesiyle inatlaşılamayacağını vurgulayarak, demokrasi mücadelesi verildiğini belirtti. Şişman ayrıca AKP’li üyelere hitaben, demokrasinin en büyük güvencesi olan meclisin İstanbul halkının iradesini temsil ettiğini ve siyasi ikballer uğruna bu iradeyi savunmaktan çekinilmemesi gerektiğini ifade etti.

CHP’li Meclis Üyesi Tuğçe Çalık Karademir, “Ahmak davası” sürecinde iktidarın yargıyı kullanarak muhalefeti sindirmeye çalıştığını belirterek, İmamoğlu’nun sadece bir belediye başkanı olmadığını, adalet arayan milyonların sesi olduğunu söyledi. Karademir, yargıya müdahale edilmesi durumunda halkın tepkisinin büyük olacağını ve demokrasi mücadelesinin başlatılacağını vurguladı.

AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, CHP’li meclis üyelerinin demokrasi ve milli irade vurgularına katıldığını belirterek, halkın kararının üzerinde hiçbir gücün olamayacağını ve yargının sürecin sonucunu belirleyeceğini söyledi. BBP Grup Başkan Vekili Dursun Çağlayan ise CHP’yi demokrasi konusunda suçlayarak, CHP Grup Başkanvekili Ülkü Sakalar’ın tepkisini çekti. Sakalar, CHP’nin darbelere karşı olduğunu ve demokrasi mücadelesi verdiğini belirterek, tarihi okumaya davet etti.

AKP Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, yargı sürecinin devam ettiğini ve davanın politize olduğunu belirterek, seçilmişlerin yargı yoluyla yasaklanmasını kabul etmediklerini söyledi. Okul, siyasi yasaklara karşı olduklarını vurgulayarak, İmamoğlu’na siyasi yasak gelmesi durumunda CHP içinde AKP’li üyelerden daha çok sevinen insanların olacağını ifade etti. Meclis oturumu, demokrasi, adalet ve yargı bağımsızlığı konularında yapılan tartışmalarla geçti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İBB Meclisi Oturumunda Tansiyon Yükseldi: İşte Konuşmaların Detayları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin