1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İBB Meclisi’nde Gündem Sürpriz Maddelerle Dolu! Tahsis Kararlarında İptal Heyecanı!

İBB Meclisi’nde Gündem Sürpriz Maddelerle Dolu! Tahsis Kararlarında İptal Heyecanı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin temmuz ayı oturumları başladı. Gündemde, özellikle AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile alınan tahsis kararlarının iptaliyle ilgili ek teklifler bulunuyor. Bu teklifler arasında, Beyoğlu’ndaki Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nin içinde bulunduğu birçok mülk yer alıyor. Kültür merkezi, 2017 yılında alınan bir kararla Galata Mevlevihanesi Müzesi olarak kullanılmak üzere 5 yıllığına Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bedelsiz olarak tahsis edilmişti ve bu süre 2023 yılında dolmuştu. Ancak AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile süre 5 yıl daha uzatılmıştı.

Bir diğer tahsis iptali yapılacak bina ise Çatalca’daki İBB binası. Bu bina, 2016 yılında Ensar Vakfı’na yurt olarak tahsis edilmiş ancak CHP’li yönetim tarafından protokol iptal edilince AKP-MHP grubunun oyları ile Çatalca Belediyesi’ne tahsis edilmişti. Bu kararın da iptali için Meclis’te oylama yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun vetosuna rağmen verilen Arnavutköy Boğazköy Kültür ve Spor Tesisi tahsisinin iptali de gündemde. Ayrıca Sarıyer’deki Emirgan Korusu ile ilgili AKP döneminde Lale Vakfı’na yapılan tahsisin de iptali gündemde.

Pendik’teki dolgu alanı için yapılan otopark tahsisinin iptali ile Sultangazi, Güngören, Eyüpsultan, Bağcılar ve Bahçelievler’deki İBB’ye ait mülkler için alınan tahsis kararlarının da iptali teklif ediliyor. Bu konular da önümüzdeki oturumlarda oylanacak ve karara bağlanacak. Meclis’te alınacak kararlar, İstanbul’un geleceği açısından önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İBB Meclisi’nde Gündem Sürpriz Maddelerle Dolu! Tahsis Kararlarında İptal Heyecanı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin