1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İBB Meclisi’nde İsim Değişikliği Tartışması: Metin Kurt’un adı Yedikule Spor Tesisi’ne verildi!

İBB Meclisi’nde İsim Değişikliği Tartışması: Metin Kurt’un adı Yedikule Spor Tesisi’ne verildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin haziran ayı oturumlarında, Bakırköy Sakızağacı Mahallesi’nde bulunan “Tayyare Meydanı Sokağı”, 2004 yılında hayatını kaybeden Bakırköylü sanatçı Cem Karaca’nın adı verilerek isim değişikliğine gidildi. Karar oybirliği ile alındı. Ayrıca, “Esenyurt Ahmet Arif Caddesi Park ve Meydan Düzenlemesi” çalışması kapsamında yapılan düzenlemelerde ise meydana Türk edebiyatının değerli isimlerinden Yaşar Kemal’in adı verildi.

Ancak, İBB’nin Zeytinburnu’ndaki Yedikule Gençlik Kulübü Spor Tesisleri’nin adının “Yedikule Metin Kurt Spor Tesisi” olarak değiştirilmesine AKP’liler itiraz etti. AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, Metin Kurt’un milli bir futbolcu olduğunu ancak ideolojik duruşu nedeniyle bu isme karşı olduklarını belirtti. Çıkan tartışmalar sonucunda tesisin adı oybirliği ile değiştirildi.

CHP’li Meclis Üyesi Can Çobanoğlu, Metin Kurt’un spor camiasında örnek biri olduğunu belirterek, herkesin fikirleri ve düşüncelerinin farklı olabileceğini ancak spor alanında örnek kişilerin isimlerinin yaşatılmasının önemli olduğunu vurguladı. CHP Grup Sözcüsü Gencay Özcan da Metin Kurt’un Türk sporuna katkıları göz ardı edilemeyeceğini ifade etti ve ideolojik gerekçelerle isminin değiştirilmemesi gerektiğini savundu.

AKP’li Meclis Üyesi Muhammet Kaynar ise mevzuata göre tesisin isminin değiştirilebilmesi için gerekli çoğunluğun sağlanamadığını iddia etti. Ancak, itirazı kabul edilmedi ve tesisin adı oybirliği ile değiştirildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla gerçekleşen bu değişiklik, geçmişte İmamoğlu’nun da antrenman yaptığı Yedikule Spor Tesisleri’ni modernize etme çalışmalarıyla da örtüşmektedir.

İmamoğlu, Metin Kurt’un sadece bir futbolcu değil, aynı zamanda hak ve hukuk konusunda örnek bir insan olduğunu belirtmiş ve isminin tesislere verilmesi gerektiğini ifade etmişti. Böylece, hem spor camiasında hem de toplumda örnek bir kişi olarak tanınan Metin Kurt’un adı, Yedikule Spor Tesisleri’ne verilerek hatırası yaşatılmış oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İBB Meclisi’nde İsim Değişikliği Tartışması: Metin Kurt’un adı Yedikule Spor Tesisi’ne verildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin