1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İBB Meclisinden Onay: Metro Projeleri İçin Dev Borçlanma Kararları!

İBB Meclisinden Onay: Metro Projeleri İçin Dev Borçlanma Kararları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, metro hattı projeleri için borçlanma taleplerine onay verdi.

İBB Meclisi ekim ayı toplantısının üçüncü oturumu Saraçhane’deki belediye binasında Meclis 1. Başkanvekili Nuri Aslan başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclis, İBB Başkanlığı Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Finansman Şube Müdürlüğü tarafından 2024 yılı bütçesi kapsamında 900 milyon lira iç borçlanma yapılabilmesini onayladı.

Yapımı devam eden metro hatlarıyla ilgili borçlanma maddeleri üzerinde görüşmeler gerçekleştirildi. Finansman Şube Müdürlüğü’nün gönderdiği yazıda, “Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri” için toplam 295 milyon avro proje finansmanı sağlandığı belirtildi.

İBB Meclisi tarafından yapılan oylamada borçlanma maddesi onaylandı. Ayrıca “Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri” için 475 milyon avro tutarında borçlanma yapıldığı belirtildi.

Ataköy-İkitelli ve Başakşehir-Kayaşehir Metro Hatları için 312 milyon 800 bin avro+KDV+sigorta primi tutarında dış borçlanma talebi yinelendi.

İBB iştirak şirketi İstanbul Gaz ve Doğalgaz Dağıtım AŞ’nin (İGDAŞ) finansal ihtiyaçlarını karşılamak için yurt içi bankalar, katılım bankaları, kredi kuruluşları ve diğer kişi ve kuruluşlardan yapılacak 3 milyar liralık iç borçlanma kabul edildi.

Mecliste, tahsis dosyaları da görüşüldü. İBB mülkiyetindeki bazı binaların belediye hizmetlerinde kullanılması için ilgili belediyelere tahsisler yapıldı.

Ayrıca, İBB’nin Kadıköy Belediyesine tahsis ettiği binada ve Avcılar’da mülkiyeti Avcılar Belediyesine ait binada proje çalışmalarının İBB tarafından yapılması kararı alındı. Bu gelişmelerin yanı sıra diğer detaylar da önemini koruyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İBB Meclisinden Onay: Metro Projeleri İçin Dev Borçlanma Kararları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin