1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İBB ve Altınordu’dan Tarihi Miras İş Birliği

İBB ve Altınordu’dan Tarihi Miras İş Birliği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altınordu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Arasında Miras İş Birliği Protokolü İmzalandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Altınordu Belediyesi arasında, tarihi ve kültürel mirasın korunması için önemli bir adım atılarak “Miras İş Birliği” protokolü imzalandı. Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, bir protokol ile Altınordu’nun kültürel değerlerini koruma sorumluluklarını üstlendiklerini belirterek, Altınordu’nun muhafızları olarak kendilerini tanımladı. Tepe, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal hafızası ve deneyimini, Altınordu’nun kültürel zenginliğini yaşatmak için kullanacaklarını ifade etti.

Protokol imza töreni, Altınordu Mesleki Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe’nin yanı sıra, Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, İBB Kültür Varlıkları Dairesi Başkanı Oktay Özel, yerel meclis üyeleri, çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ulaş Tepe’nin Açıklamaları

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, konuşmasında kentin tarihi ve kültürel mirasının korunmasının, Altınordu’nun kimliğini ve turizm potansiyelini güçlendireceğine vurgu yaptı. “Şehirleri şehir yapan, geçmişin eserlerinin geleceğe aktarımıdır. Bu mirası geleceğe aktarmak hepimizin asli görevlerinden biridir. Kendimizi Altınordu’nun muhafızı olarak görüyoruz,” dedi. Altınordu’da bunun için oluşturulacak iş birliğinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin deneyiminden faydalanmak adına önemli bir fırsat olduğunu da belirtti.

Mahir Polat’ın Değerlendirmeleri

Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, kültürel mirasın sadece yerel yönetimler için değil, tüm topluluklar için bir değer taşıdığına dikkat çekti. “İstanbul’un zengin deneyimlerini Anadolu’daki yerel yönetimlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Ordu’da, Ulaş Başkan’ın ortaya koyduğu emekle çok anlamlı bir sürecin başladığını görmekteyiz. Tarihi bölgelerde yeni bir belediyecilik anlayışını hakim kılmayı hedefliyoruz,” dedi. Ayrıca, “Aceleyle yapılan işler, tarihi kentlere değer kazandırmaz,” ifadesini kullanarak, planlı ve dikkatli bir yaklaşımın önemine vurgu yaptı.

Protokol Kapsamında İlk Çalışmalar

İmza töreninin ardından Başkan Tepe ve Mahir Polat, protokole imza attı. Bu iş birliği anlaşması çerçevesinde, ilk aşamada tarihi Oluksuyu Çeşmesi ve Kirazlimanı Çeşmesi’nin restorasyonu yapılacak. Ayrıca, ilçede belirlenen diğer tarihi çeşmeler üzerinde de restorasyon çalışmaları sürdürülecek. Bu sayede, Altınordu’nun tarihi kimliğini güçlendirmek ve kültürel mirasını yaşatmak için önemli adımlar atılmış olacak.


CERN evrene dair neyi anlamamızı sağladı? | Prof. Dr. Sertaç Öztürk anlatıyor…


0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İBB ve Altınordu’dan Tarihi Miras İş Birliği
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin