1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. İBB’nin Alevilere Yaptığı Utandırıcı Ayrımcılık! İmamoğlu Alevileri ‘Mezarlıklar Dairesi’ne Bağladı!

İBB’nin Alevilere Yaptığı Utandırıcı Ayrımcılık! İmamoğlu Alevileri ‘Mezarlıklar Dairesi’ne Bağladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Alevi vatandaşlarına karşı ayrımcılık yapıldığı iddialarıyla gündeme geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Alevi vatandaşlarıyla ilgili aldığı karar tepkilere yol açtı. İddialara göre İmamoğlu, Alevileri ‘Mezarlıklar Dairesi’ne bağlamıştır.

İBB’nin Alevi vatandaşlara karşı ayrımcılık yapmakla suçlanması, İmamoğlu’nun alınan kararına tepkilerin yükselmesine neden oldu. Alevi toplumu, İmamoğlu’nun bu kararının kendilerini dışladığını ve haklarının ihlal edildiğini belirtiyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Alevi dernekleri, İBB’nin bu tutumunu kınadıklarını ve gereken adımların atılması için İmamoğlu’na çağrıda bulundular.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Alevi vatandaşları ‘Mezarlıklar Dairesi’ne bağladığı iddiaları, İstanbul’da uzun süredir tartışma konusu oldu. Alevi vatandaşlar, kendi inançlarının ve kültürlerinin devlet tarafından kabul görmemesinden ve dini hizmetlerden mahrum bırakılmalarından şikayetçi. İmamoğlu’nun bu kararıyla Alevi vatandaşlarının haklarının daha da kısıtlandığı düşünülüyor.

İBB’nin Alevilere yönelik ayrımcılık yapıldığı iddialarının ardından, Alevi vatandaşlar ve dernekleri İmamoğlu’na tepki gösterdi. Aleviler, toplumun her kesiminin eşit haklara sahip olması gerektiğini savunarak, İBB’nin bu tutumunu kınadılar. Alevi dernekleri ise İmamoğlu’nu Alevi vatandaşların haklarını korumaya davet ettiler.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Alevi vatandaşları ‘Mezarlıklar Dairesi’ne bağladığı iddiaları, İstanbul’da toplumsal gerilimlere neden oldu. Aleviler, uzun süredir devletin kendilerini dışladığını ve haklarının ihlal edildiğini söylüyor. İmamoğlu’nun bu kararıyla Alevi toplumunun kırılganlığının arttığı ve toplumsal barışın zarar gördüğü belirtiliyor.

İBB’nin Alevi vatandaşları ‘Mezarlıklar Dairesi’ne bağladığı iddiaları, İstanbul’da büyük yankı uyandırdı. İmamoğlu’nun bu kararının ayrımcılık olarak değerlendirilmesi, toplumda güven ve adalet duygusunun zedelenmesine neden oldu. Alevi vatandaşlar ve dernekleri, İBB’nin bu tutumundan vazgeçilmesini ve Alevi toplumunun haklarının korunmasını talep ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İBB’nin Alevilere Yaptığı Utandırıcı Ayrımcılık! İmamoğlu Alevileri ‘Mezarlıklar Dairesi’ne Bağladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin