1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İBDA-C’li Şirkete Dev İhale: 489 Milyon TL’lik Okul İnşaatı!

İBDA-C’li Şirkete Dev İhale: 489 Milyon TL’lik Okul İnşaatı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan iş cinayeti sonucunda hayatını kaybeden işçi Abdülkadir Doğan’ın yurt inşaatı ihalesinin İstanbul Valiliği tarafından İBDA-C’li bir şirkete verilmesi gündeme geldi.

Çevre Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin yönetim kurulu başkanı Mehmet Sedat Taktak, 2000 yılında İBDA-C üyeliği nedeniyle yakalandı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mahkum edildi. Ancak Taktak, aynı yıl tahliye edildi. Söz konusu şirketin 489 milyon TL değerindeki ihaleyi almasının ardından, Gaziosmanpaşa ilçesindeki iki ilkokulun yeniden inşa edileceği belirtildi.

Bu ihale, Türkiye Cumhuriyeti’nin Asya Altyapı Yatırım Bankası’ndan aldığı ek kredi ile finanse edilecek ve Çevre Mühendislik ile Intek Konut İnşaat Anonim Şirketi tarafından gerçekleştirilecek. Ayrıca, şirketin İstanbul Valiliği’nden toplam 648 milyon TL’lik ihale aldığı bildirildi.

Çevre Mühendislik, Eyüpsultan’da yapılacak anaokulu, ilkokul ve lise inşaatı ihalesinde de en uygun teklif veren ortak girişim oldu. 675 milyon TL’lik teklifleri diğer tekliflerden daha uygun bulundu. Eğer bu ihale de Çevre Mühendislik’e verilirse, şirketin valilikten aldığı toplam ihale miktarı 132 milyar TL’ye ulaşacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İBDA-C’li Şirkete Dev İhale: 489 Milyon TL’lik Okul İnşaatı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin