1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İçişleri Bakanı 1-8 Ağustos Trafik Denetimleri açıklandı!

İçişleri Bakanı 1-8 Ağustos Trafik Denetimleri açıklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medya hesabı X’ten açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet ve Jandarma Trafik Ekipleri tarafından 1-8 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılan denetimleri şu şekilde açıkladı:

– Emniyet kemeri kullanımı; trafik kazası kaynaklı can kayıplarını %45, ağır yaralanmaları ise %60 oranında azaltmaktadır. Otobüsler dahil tüm araçlarda sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takması yasal zorunluluktur.

– Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan 210 sürücüye işlem yapıldı.

– Hız ihlalinde bulunan 127 bin 384 sürücüye işlem uygulandı. Ayrıca, periyodik muayenesi yaptırılmamış 26.288 araç, emniyet kemeri kullanmayan 17.569 kişi, sürücü belgesiz araç kullanan 15.151 kişi ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 9.891 kişi olmak üzere toplam 436.589 araca ve sürücüye işlem yapıldı.

– Vatandaşlarımızın seyahatlerinde “Emniyet Kemeri” en önemli koruyucu tertibattır.

– Lütfen, can güvenliğiniz için “yolculuğun başladığı andan itibaren seyahat süresince” emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İçişleri Bakanı 1-8 Ağustos Trafik Denetimleri açıklandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin