1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamaları gündemi sarsıyor: Soru işaretleri artıyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamaları gündemi sarsıyor: Soru işaretleri artıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamaları ve iki Azerbaycanlı askeri öğrencinin ikametgâh adresi olarak gösterildiği olay, sığınmacı sorunuyla ilgili çeşitli soru işaretlerine yol açtı. CHP İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Murat Bakan, konunun göz ardı edildiğine dikkat çekerek, “Bu durum, Göç İdaresi Başkanlığı’nın etkinliği ve işlerin düzenli yürüyüp yürümediği konusunda önemli bir ölçüt oluşturuyor” dedi.

Bakan, “Bu tür uygulama eksikliklerini küçümsemememiz gerekiyor. İçişleri Bakanlığı’nın göç konusunda etkin politikalar yürütebilmesi, sahada aktif faaliyet göstermesine bağlıdır” şeklinde konuştu. Bakan, Göç İdaresi Başkanlığı’nın yapısal sorunlarına da dikkat çekerek, kurumdaki liyakatsizlik ve deneyimsizliğin önemli bir sorun olduğunu vurguladı.

CHP’li Bakan, yaşanan bazı olaylara da değinerek, bürokratik zafiyetlerin yasadışı göçle mücadeleyi zorlaştırdığını belirtti. Ayrıca, yasadışı göçmen sorununun önemini vurgulayarak, devletin ve siyaset kurumunun işbirliği içinde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Göç mevzuatına hâkim olmanın yapılan etkin mücadele için önemli olduğunu dile getiren Bakan, “Ülkenin geleceğini ilgilendiren bu sorunda başarılı olabilmek için icraat yeteneği gerekmektedir” dedi. Ayrıca, yasadışı göçmenlerin bazı cemaatler için kaynak oluşturması konusunu da eleştiren Bakan, sorunun çözümü için tüm tarafların işbirliği içinde olması gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamaları gündemi sarsıyor: Soru işaretleri artıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin