1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İçişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Skandalı: Muhtarların Seçimine Sarayın Müdahalesi!

İçişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Skandalı: Muhtarların Seçimine Sarayın Müdahalesi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nun genel başkanlık seçimine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, seçim sürecinde yaşanan iddialar hakkında şunları söyledi: “İçişleri Bakanı ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı ele ele vererek muhtarlar konfederasyonu seçimlerinde sarayın istediği kişinin başkan olabilmesi için makamları üzerinden görevlerini kötüye kullanmıştır. Ali Yerlikaya tüm uyuşturucu kaçakçılarını, suç örgütü çetelerini, katilleri, hırsızları yakalamış, vatandaşın tüm dertlerine derman olmuş mu da muhtarlar konfederasyonu seçimlerine müdahil olmuş.”

CHP İzmir Milletvekili ve İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanlığı seçimlerinde yaşanan gelişmelere ilişkin yazılı açıklama yaparak, başkan adaylarının İçişleri Bakanı’nın müdahalesiyle adaylıktan çektirildiği ve konfederasyon başkanlığına Cumhurbaşkanlığı’nın işaret ettiği kişinin getirildiği iddialarına dikkat çekti.

Murat Bakan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nun genel başkanlık seçimine bile sarayın şaibesi karıştı. Seçimle ilgili iddialar, özellikle İçişleri Bakanı’nın müdahalesiyle ilgili iddialar izaha muhtaç. İçişleri Bakanı’nın başkan adaylarının adaylıklarını geri çektirdiğine, İstanbul Federasyon Başkanı’nın seçilmesi için tüm gücünü kullanarak muhtarlar üzerinde baskı oluşturduğuna dair birtakım iddialar var.”

Bakan, “İçişleri Bakanı ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı ele ele vererek muhtarlar konfederasyonu seçimlerinde sarayın istediği kişinin başkan olabilmesi için makamları üzerinden görevlerini kötüye kullanmıştır. Olan tam olarak budur. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz, sosyal çürüme, kriminal olaylardaki artış ve diğer önemli sorunlar varken iktidarın yöneticilerinin bu tür yerel seçimlere baskı uygulamaya çalışması tam anlamıyla bir sorumluluk şaşmasıdır.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İçişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Skandalı: Muhtarların Seçimine Sarayın Müdahalesi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin