1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İçişleri Bakanı Yerlikaya, Atatürk ve Erdoğan’a hakaret iddialarını soruşturuyor!

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Atatürk ve Erdoğan’a hakaret iddialarını soruşturuyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’da Sur Belediyesi’nde yaşanan olaylarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, Sur Belediyesi’nde başkanlık makamına giriş sırasında DEM Partili bazı kişilerin Atatürk ve Erdoğan’ın portrelerine hakaret içeren ifadeler kullandığını belirtti. Bu olay üzerine müfettişin görevlendirildiğini duyuran Yerlikaya, DEM Parti yöneticilerinin sözlerine ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Yerlikaya, DEM Parti yöneticilerinin Atatürk ve Erdoğan’a yönelik hakaret içeren sözlerinden dolayı mülkiye müfettişinin görevlendirildiğini ifade etti. Bu tür provokatif ve saygısız davranışların hukuk çerçevesinde değerlendirileceğini belirten Yerlikaya, söz konusu müfettişin olayla ilgili detaylı bir rapor hazırlayacağını söyledi.

Ayrıca Yerlikaya, dün akşam Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin açılışında yaşanan skandal olaylara da değindi. İstiklal Marşı’nın okunmadığı iddiaları üzerine, Mardin Belediye Meclisi’ne de mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini açıkladı. Benzer şekilde, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Türk bayrağının kaldırıldığı iddialarıyla ilgili de soruşturma başlatıldığını belirtti.

Yaşanan bu tür olayların Türkiye’nin birlik ve beraberliğine zarar verdiğini vurgulayan Yerlikaya, provokasyonlara ve ayrılıkçı hareketlere müsamaha gösterilmeyeceğini belirtti. Devletin ve milletin birlik ve bütünlüğünü korumak için gereken adımların atılacağını ifade eden Yerlikaya, hukukun üstünlüğünden taviz verilmeyeceğini vurguladı.

Öte yandan, Yerlikaya’nın açıklamaları sonrasında kamuoyunda olayın detaylarıyla ilgili farklı yorumlar yapılmaya başlandı. Özellikle DEM Partisi’nin tutumu ve söylemleri eleştirilere neden olurken, olayın siyasi bir boyuta çekilmemesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunuldu. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması ve ülkenin huzur ve istikrarının korunması adına herkesin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiği vurgulandı.

Sonuç olarak, içinde bulunduğumuz hassas süreçte provokatif söylemlerden uzak durulması ve birlik, beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiği dile getirildi. Türkiye’nin huzur ve istikrarı için herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İçişleri Bakanı Yerlikaya, Atatürk ve Erdoğan’a hakaret iddialarını soruşturuyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin