1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İçişleri Bakanı Yerlikaya Trabzon’da Güvenlik Toplantısına Katıldı: “Bölücü Terör Örgütlerine Dik Duruyoruz”

İçişleri Bakanı Yerlikaya Trabzon’da Güvenlik Toplantısına Katıldı: “Bölücü Terör Örgütlerine Dik Duruyoruz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün Rize’de incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün Trabzon’a gelerek burada da ziyaret ve toplantılar gerçekleştirdi. İlk olarak Trabzon Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Yerlikaya, daha sonra DSİ Sosyal Tesisleri Necip İba Konferans Salonunda düzenlenen güvenlik toplantısına katıldı.

Güvenlik toplantısına İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Esertürk ve diğer ilgili yetkililer de katıldı. Bakan Yerlikaya toplantının ardından yaptığı açıklamada, Trabzon’un kadim tarihi ve öneminin farkında olduklarını vurgulayarak şehirde huzur ve güvenliği sağlama konusundaki kararlılıklarını dile getirdi.

Bakan Yerlikaya, terör örgütlerine karşı yapılan mücadeleyi aktarırken özellikle PKK, KCK, FETÖ, DEAŞ ve sol terör örgütlerine yönelik Trabzon’da gerçekleştirilen operasyonlardan bahsetti. Son dönemde yapılan 64 operasyon sonucunda 77 şüphelinin gözaltına alındığını belirtti. Ayrıca uyuşturucu ticaretiyle mücadele kapsamında da 230 operasyon düzenlendiğini ve 1910 zehir tacirinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, Trabzon halkından da tam destek beklediklerini dile getirdi.

Bakan’ın konuşmasında dikkat çektiği ‘NARVAS’ yazılım programı ile suç faaliyetlerine karşı daha etkin mücadele edildiğinin altını çizdi. Ayrıca mal varlığına karşı işlenen suçlarda önemli bir düşüş yaşandığını ve güvenlik birimlerinin başarılı çalışmalarına vurgu yaptı. Özellikle jandarma ve emniyet birimlerinin suç oranlarını düşürme konusundaki çabalarının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Aydınlatma oranlarına bakıldığında da Trabzon’un Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ifade ederek, suçların aydınlatılması konusunda da başarılı olduklarını sözlerine ekledi.

Bakan Yerlikaya, Trabzon’un huzur ve güvenliği için devletin ve milletin iradesinden başka bir gücü tanımadıklarını vurgulayarak, organize suç örgütleriyle mücadelede kararlı olduklarını belirtti. Trabzon’da gerçekleşen operasyonlar ve alınan güvenlik tedbirlerinin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İçişleri Bakanı Yerlikaya Trabzon’da Güvenlik Toplantısına Katıldı: “Bölücü Terör Örgütlerine Dik Duruyoruz”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin