1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İçişleri Bakanı Yerlikaya: Zaferin 102. Yılında İzmir’i Anma Programı

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Zaferin 102. Yılında İzmir’i Anma Programı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen ‘İstiklal Uğruna İstikbalinden Vazgeçenler: Jandarma Albay Mümin Aksoy’ belgeselinin özel gösterimi için gerçekleştirilen programa katıldı. Bornova Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe İzmir Valisi, milletvekilleri, rektörler ve birçok davetli de katıldı. Program, Fahir Atakoğlu’nun piyano resitaliyle başladı.

Bakan Yerlikaya yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarihteki zaferlerine ve mücadelelerine vurgu yaparak 28 Ağustos 1922’de Afyon’un işgalden kurtuluşunu anlattı. Ayrıca, İzmir’in kurtuluşunu beklediği büyük zaferin öyküsünü de paylaştı. Yerlikaya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vatanseverliğe vurgu yapan sözlerini de hatırlattı.

Bakan, 19 Mayıs tarihinde yapılan kararlı açıklamaların işgal kuvvetlerine karşı verilen mücadeleyi başlattığını belirtti. İzmir’in kurtuluş hikayesini anlatarak zaferin önemine vurgu yaptı. Yerlikaya, belgeselde öne çıkan jandarma subayı Mümin Aksoy’un hikayesine de değindi.

30 Ağustos’un Türk milletinin birlik ve beraberliğini pekiştirdiği, zaferle sonuçlanan bir büyük destan olduğunu ifade eden Bakan, Zafer Bayramı’nın 102. yılını kutladı. Türk milletinin bağımsızlığını koruma kararlılığının altını çizdi.

Konuşmanın ardından belgesel film izlendi ve program sona erdi. Bakan Yerlikaya, Jandarma Albay Mümin Aksoy’a ve belgeselin yapımcılarına teşekkürlerini iletti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İçişleri Bakanı Yerlikaya: Zaferin 102. Yılında İzmir’i Anma Programı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin