1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Sosyal Medya Suçlarıyla Mücadele Açıklaması!

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Sosyal Medya Suçlarıyla Mücadele Açıklaması!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 28 Eylül-12 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen Siber Devriyelerin önemli sonuçları hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, 5 bin 18 sosyal medya hesabında yapılan paylaşımların incelendiğini ve bunlardan 2 bin 705’inin asayiş, 1.184’ünün terör, 383’ünün güvenlik, 84’ünün siber, 95’inin narkotik, 70’inin kaçakçılık ve 497’sinin diğer suç türleriyle ilişkili olduğunu belirtti.

Sosyal medyanın toplum üzerindeki etkilerine dikkat çeken Bakan Yerlikaya, özellikle gençleri ve çocukları etkileyebilecek negatif içeriklerle mücadelelerinin sürdüğünü vurguladı. Siber devriyelerin suç öncesi faaliyetleri yakından takip ettiğini ve 7 gün 24 saat boyunca çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Bakan Yerlikaya, siber suçlarla mücadelede toplumun tamamının iş birliği içinde olması gerektiğini vurguladı.

Medya, üniversiteler, okullar, aileler ve diğer toplum kesimlerinin devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içinde çalışarak siber suçlarla etkin bir şekilde mücadele etmesi gerektiğini belirten Bakan Yerlikaya, herkesin bu konuda sorumluluk alması gerektiğini dile getirdi.

Siber suçların önlenmesi ve suç odaklarına karşı etkili bir mücadelenin sürdürülmesi için toplumun birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini ifade eden Bakan Yerlikaya, siber güvenlik konusunda toplumsal farkındalığın artırılması gerektiğini vurguladı. Bu doğrultuda, devlet kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının koordineli bir şekilde çalışarak siber suçlarla mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

Bakan Yerlikaya’nın açıklamaları, siber suçlarla mücadelede toplumun tüm kesimlerinin sorumluluk alması gerektiğini ve iş birliği içinde hareket etmesinin önemini vurgulamaktadır. Siber suçlarla etkin bir şekilde mücadele etmek için devlet kurumları, medya, eğitim kurumları, aileler ve diğer toplum kesimlerinin iş birliği içinde olması gerekmektedir. Bu sayede, siber suçlarla daha etkili bir şekilde mücadele edilerek toplumun güvenliği sağlanabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Sosyal Medya Suçlarıyla Mücadele Açıklaması!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin