1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Trafik Denetimleri: 2 Milyon Araç Kontrol Edildi!

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Trafik Denetimleri: 2 Milyon Araç Kontrol Edildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 29 Ağustos-5 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen trafik denetimlerinde 2 milyon 411 bin 916 aracın kontrol edildiğini açıkladı. Bu denetimler kapsamında 220 sürücüye, mevzuatta izin verilmeyen araçlara takılan ışıklı veya sesli uyarı işareti olan cihazlar sebebiyle işlem yapıldığı belirtildi. Ayrıca hız ihlali yapan 117 bin 687 sürücüye, periyodik muayenesi yapılmamış 24 bin 259 araca, emniyet kemeri kullanmayan 15 bin 935 sürücüye, sürücü belgesiz araç kullanan 15 bin 475 kişiye ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 9 bin 498 araca işlem uygulandı. Bu sayılarla birlikte toplamda 432 bin 299 araç veya sürücüye cezai işlem uygulandığı öğrenildi.

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada 2024 yılının ilk 8 aylık döneminde ölümlü veya yaralanmalı trafik kazalarının %36’sının yasal olmayan hız nedeniyle gerçekleştiğini belirtti. Bu bağlamda aşırı hızın trafik kazalarının başlıca sebeplerinden biri olduğuna vurgu yapılarak, aşırı hızla mücadele konusunda etkin adımlar atıldığı ifade edildi. Ayrıca, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerde sürücü ve yolcuların emniyet kemeri kullanmamasının kazaların sonuçlarını olumsuz etkilediği vurgulandı.

Emniyet kemeri kullanımının trafik kazalarında can kaybını %45’e, ağır yaralanmaları ise %60’a kadar azalttığı bilgisine yer verildi. Bu sebeple, şehirlerarası otobüsler de dahil olmak üzere tüm araçlarda emniyet kemeri kullanımının zorunlu olduğu hatırlatıldı. Bakan Yerlikaya, trafik kurallarına uyulması ve aşırı hız yapmaktan kaçınılması gerektiğini vurgulayarak, sürücülerin ve yolcuların güvenliği için emniyet kemeri takmaları gerektiğini ifade etti.

Son olarak, yolculukların sevdiklerle bir araya gelmek amacıyla yapıldığı ve ayırmak için değil, birleştirmek için olduğu belirtildi. Bu nedenle, trafik kurallarına uyarak ve emniyet önlemlerini alarak sevdiklerimize ulaşmamızın önemine dikkat çekildi. Trafik kazalarının önlenmesi ve trafik güvenliğinin artırılması için herkesin kurallara uyması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Trafik Denetimleri: 2 Milyon Araç Kontrol Edildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin