1. Haberler
  2. Ankara
  3. İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan TUSAŞ’a yönelik terör saldırısı açıklaması: Detaylar ortaya çıktı!

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan TUSAŞ’a yönelik terör saldırısı açıklaması: Detaylar ortaya çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika haberlerine göre İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’ne (TUSAŞ) yapılan terör saldırısında yaralanan vatandaşları ziyaret ederek açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, saldırı sırasında TUSAŞ’ta rehine olayı yaşanmadığını belirtti. Hastanelerdeki tedavi sürecinde gösterilen özveri için sağlık çalışanlarına teşekkürlerini ileten Yerlikaya, saldırının detaylarını da paylaştı.

Bakan Yerlikaya’nın açıklamalarına göre, terör saldırısı 15.26’da gerçekleşti. Gasp edilen bir taksiden inen bir kadın ve bir erkek terörist, TUSAŞ’ın nizamiyesine ateş açtı ve birkaç kişiyi şehit etti. Kadın terörist yaralandıktan sonra kendini patlatarak intihar etti. Olayın ardından jandarma ve polis özel harekat ekipleri, erkek teröristin bulunduğu binaya müdahale etti. Özel harekat polislerinin cesareti sayesinde rehin alma durumu yaşanmadan terörist sıkıştırıldı ve kendini patlatarak etkisiz hale getirildi.

Aynı gün Mardin ilinde gerçekleştirilen bir operasyonda, kırmızı kategoride aranan bir PKK’lı terörist çatışmada etkisiz hale getirildi. Bir diğer gri kategoride aranan terörist de yakalandı. Son zamanlarda yapılan operasyonlarda 176 PKK’lı şüpheli gözaltına alındı ve sorguları devam ediyor.

TUSAŞ’a yapılan terör saldırısının operasyon süreci, İçişleri Bakanlığı tarafından grafikle paylaşıldı. Bakan Yerlikaya, olayın tüm detaylarına ışık tutarak emniyet güçlerinin cesareti ve kararlılığı sayesinde saldırının büyük bir trajediye dönüşmeden sonlandırıldığını vurguladı. Herhangi bir rehin alma durumu yaşanmaması ve teröristin etkisiz hale getirilmesi, emniyet güçlerinin profesyonelliğinin bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Sonuç olarak, İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın yaptığı açıklamalara göre Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’ne gerçekleştirilen terör saldırısı durumu kontrol altına alınmış ve terörist etkisiz hale getirilmiştir. Emniyet güçlerinin başarılı operasyonları ve kararlılığı, ülkenin güvenlik güçlerinin ne denli etkili olduğunu bir kez daha göstermiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan TUSAŞ’a yönelik terör saldırısı açıklaması: Detaylar ortaya çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin