1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İçişleri Bakanından Şok Açıklama: Organize Suç Örgütü Çökertildi!

İçişleri Bakanından Şok Açıklama: Organize Suç Örgütü Çökertildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli yedi ilde gerçekleştirilen Mahzen-32 operasyonlarında Hakkı Saral liderliğindeki organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Yerlikaya, operasyon sırasında Hakkı Saral’ın cezaevinde bulunan kardeşi Ümit Saral’ın da ele geçirildiğini açıkladı. Toplamda 24 şüphelinin gözaltına alındığı operasyon, önemli bir suç örgütünün çökertilmesini sağladı.

Bakan Yerlikaya, son 10 ay içinde gerçekleştirilen operasyonların sayısal verilerini paylaştı. Bin 201 operasyonun yapıldığı, 454 suç örgütünün etkisiz hale getirildiği ve yakalanan 8 bin 260 şüpheliden 3 bin 58’inin tutuklandığı bilgisini verdi. Tutuklananların bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı uygulandığını da belirtti.

En son operasyon hakkında detaylı bilgi veren Yerlikaya, Bursa merkezli operasyonda çeşitli illerde faaliyet gösteren suç örgütü üyelerinin silah zoruyla para tahsil ettiğini açıkladı. Şüphelilerin araç alım satımında vatandaşları tehdit ederek yüksek miktarda para talep ettikleri, ayrıca silahlı saldırılarda bulundukları ve bazı kişileri darp ettikleri tespit edildi. Orgüt üyeleri ayrıca araçlara el koyarak malları kendilerine geçirdi ve ölüm tehdidi savurdular.

Operasyonlar sonucunda 15 ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile önemli miktarda nakit paraya el konuldu. Yerlikaya, suç örgütlerine yönelik yapılan operasyonların devam edeceğini ve halkın güvenliği için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi. Organize suç örgütlerinin üzerine kararlılıkla gidileceğini belirtti.

Bakan Yerlikaya’nın açıklamalarının ardından, organize suç örgütlerine yönelik operasyonların artarak devam edeceği öngörülüyor. Suç örgütlerinin çökertilmesi ve halkın güvenliğinin sağlanması için yürütülen bu operasyonların önemli bir adım olduğu vurgulanıyor. Bursa’da gerçekleştirilen son operasyonla birlikte, suç örgütlerinin etkisiz hale getirilmesi ve suç faaliyetlerinin önlenmesi adına önemli bir adım atılmış oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İçişleri Bakanından Şok Açıklama: Organize Suç Örgütü Çökertildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin