1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İfade Özgürlüğünün Son Kurbanı Dilruba Y.’den Çarpıcı Açıklama: Utanmasa 40’ını da Biz Çıkartacağız

İfade Özgürlüğünün Son Kurbanı Dilruba Y.’den Çarpıcı Açıklama: Utanmasa 40’ını da Biz Çıkartacağız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de bir sokak röportajında Instagram’a erişim engeli getirilmesine ilişkin soruya yanıt veren Dilruba Y., 21. yüzyılın göbeğinde parlamenter sistemden çıkıp koca ülkeyi tek bir adama verirsek o da babasının ahırı gibi kullanır. Elin Arap’ı öldü diye ben neden yas tutuyorum? Utanmasa 40’ını da biz çıkartacağız şeklinde ifadeler kullanmıştır. Bu ifadelerinin ardından gözaltına alınan Dilruba Y., halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama ile cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Şakran Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda yatan Dilruba Y.’yi ziyaret etmiştir. Özkan, ziyaret sonrasında, kendisinin ifade özgürlüğünün Türkiye’deki son kurbanlarından biri olduğunu belirtmiş ve içerde aslan gibi bir Türk kızının bu fikirleri savunduğunu vurgulamıştır. Dilruba Y.’nin bakış açısının Mustafa Kemal Atatürk olduğunu ve hiç kimseye hakaret etmediğini, ancak görüşlerini açıkladığını ifade etmiştir. Dilruba’nın özgürlük mücadelesine devam edeceğini, halktan korkulmaması gerektiğini belirtmiştir.

Dilruba Y.’nin yasakları ve özgürlüklerin sınırlanarak bir noktaya gelindiğini ifade ettiği durumu eleştiren Özkan, AK Parti’nin 23. kuruluş yıl dönümü olduğunu hatırlatmıştır. Cumhuriyet mitinglerinin halkı kışkırtmak değil, halkın sesine tercüman olmak olduğunu belirterek, halkın cumhuriyete sahip çıktığını vurgulamıştır. Özkan, halkın ifade özgürlüğünü savunmak için gerektiğinde meydanlara çıkacağını ve halktan korkulmaması gerektiğini ifade etmiştir.

Özkan, halkın sesini duyurmak, halkı savunmak ve halkla beraber yürümek gerektiğini vurgulayarak siyasi liderlere seslenmiştir. Meydanların halkın coşkulu bir şekilde bir araya gelip Türkiye’nin kalbinin attığı yerler olduğunu belirterek, halkın sesine kulak verilmemesi durumunda ifade özgürlüğünün savunulmasının önemine değinmiştir. Halkın gücünün hala etkili olduğunu ve korkulacak bir şey olmadığını hatırlatmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İfade Özgürlüğünün Son Kurbanı Dilruba Y.’den Çarpıcı Açıklama: Utanmasa 40’ını da Biz Çıkartacağız
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin