1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İflasın Eşiğinden Dönülen Şato Projesi Yeniden Canlanıyor!

İflasın Eşiğinden Dönülen Şato Projesi Yeniden Canlanıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bolu Mudurnu’da 2011 yılında başlatılan bir proje kapsamında inşa edilen 732 adet villa, alışveriş merkezi, otel ve 2 kongre merkeziyle dikkat çekti. Özellikle şato tarzındaki villalarla ilgi çeken projenin 580 villasının kaba inşaatı tamamlandı. Bu villalardan 350 tanesi Katar, Bahreyn, Kuveyt, Dubai ve Suudi Arabistan gibi Ortadoğu ülkelerindeki müşterilere satıldı. Ancak, Arap müşterilerin taksit ödemelerinde sorun yaşanması ve şirketin ekonomik sıkıntılarla karşılaşması sonucunda proje sahibi Sarot Termal Grup, 2018 Haziran ayında konkordato talebinde bulundu.

İstanbul 3. Ticaret Mahkemesi, Sarot Grup’a ait üç şirket hakkında iflas kararı verdi. Bu durumun ardından proje durma noktasına geldi. Şato tarzındaki mimarisiyle uluslararası üne kavuşan proje, Mudurnu’nun tarihi dokusuna uygun olmadığı eleştirileriyle karşılaştı. Ancak, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 17. Hukuk Dairesi, geçen yıl Sarot Grup’un iflas kararını kaldırdı ve konkordato başvurusunu da geri çevirdi.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Nova Grup Holding şirketi, yarım kalan Burj Al Babas projesini tamamlamak için Sarot Grup ile anlaşmaya vardı. Nova Grup ve Sarot Grup temsilcileri, projenin tamamlanması için Ankara’da bir araya geldi. Nova Grup Holding Türkiye CEO’su Müjdat Güler, projenin eski sahipleri ve yeni hak sahipleri arasında herhangi bir sorun olmadığını belirtti.

Güler, projenin tamamlanmasıyla ilgili sürecin devam ettiğini ve gerekli açıklamaların yapılacağını belirtti. Sarot Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Yerdelen de sürecin devam ettiğini belirterek, “Şu anda bu konuyla alakalı görüşme aşamasındayız. İnşallah hayırlı haberler vereceğim” dedi. Bu anlaşma ile proje tamamlanarak ekonomiye ve Türk turizmine katkı sağlayacak. Güler, sürecin tamamlanmasının ardından gerekli açıklamaların yapılacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İflasın Eşiğinden Dönülen Şato Projesi Yeniden Canlanıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin