1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İHH’nın Düzenlediği Gazze Yürüyüşü: Binlerce Kişi Filistin’e Destek Verdi

İHH’nın Düzenlediği Gazze Yürüyüşü: Binlerce Kişi Filistin’e Destek Verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Ümraniye’de düzenlenen Gazze yürüyüşü, İsrail’in Gazze’deki soykırımını protesto etmek amacıyla binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Yürüyüş, Ümraniye Sondurak Camii önünde akşam namazı sonrasında başladı ve Ümraniye Metro İstasyonu’nda sona erdi. Katılımcılar Türk ve Filistin bayrakları taşırken, “Nehirden Denize Özgür Filistin, Katil İsrail, İşbirlikçi ABD, Yaşasın Küresel İntifada” sloganları atıldı. Ayrıca, İsrail’in işlediği suçları gösteren pankartlar ve fotoğraflar da yer aldı.

Fransız Hukuk Profesörü ve Aktivist Frank Romano’nun yaptığı konuşmada, İsrail’in Gazze’ye yardım ulaştırmadığı ve ABD’nin İsrail’e savaş suçu işlemek için silah sağladığını kabul ettiği vurgulandı. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Netanyahu’yu yargılamak için adım atmadığına dikkat çekilirken, Türkiye’nin özgür Filistin için mücadele ettiği vurgulandı.

ABD’li insan hakları savunucusu Mary Beth Brownlee ise özgür Filistin için taleplerini sıralayarak, Refah Sınır Kapısı’nın açılması, süresiz ateşkes ve Özgürlük Filosu’nun Gazze’ye ulaşmasını istediklerini belirtti. Ayrıca ABD’nin Gazze’de üs inşa etmesinin Gazze’yi kuşatma anlamına geldiği üzerinde duruldu.

Genç İHH Başkanı Muhammet Cihat Çelik, İsrail’in soykırımına karşı durmak için biraraya geldiklerini ve küresel vicdan intifadasının yaşandığını belirtti. İnsanların sokaklarda, meydanlarda ve kampüslerde yaşanan bu intifadayı desteklediğine vurgu yaparken, protesto yürüyüşünü Filistinliler için yapılan dua ile sonlandırdı.

Ümraniye’de gerçekleşen bu etkinlik, İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırımın protesto edilmesi ve Filistin’e destek verilmesi adına önemli bir platform sağladı. Katılımcılar ve konuşmacılar, uluslararası alanda İsrail’in suçlarına karşı seslerini yükseltmeyi amaçladı. Allah’ın izniyle, özgür Filistin’e ulaşılması ve adaletin sağlanması yolunda kararlı bir duruş sergilendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İHH’nın Düzenlediği Gazze Yürüyüşü: Binlerce Kişi Filistin’e Destek Verdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin