1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İKİ KUZEN, SEL SULARINA YAKALANDI

İKİ KUZEN, SEL SULARINA YAKALANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olay, saat 15.00 civarında bir meydana geldi ve Laleli Mahallesi’nde bulunan 4590 Sokak’ta gerçekleşti. Şiddetli yağmur, merkeze uzak bir bölge olan kırsal Laleli Mahallesi’nde sele neden oldu. Söz konusu olayın içinde bulunanlar, Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 3. sınıf öğrencisi olan Zeynep Erdem (17) ve kuzeni Fatma Nur Erdem (19) idi. İkisi, okuldan çıkıp evlerine yürürken ani bir şekilde sele kapıldılar ve sel sularıyla beraber su kanalına düştüler. Durumu fark eden çevredekiler, hemen sağlık ekiplerine ve AFAD ile itfaiyeye haber verdiler. Torunlarının başına gelenleri gören babaanne Fatma Erdem de yakınlarına haber verdi ve çevredeki vatandaşlar kanala girip iki kuzeni kurtardılar. Ardından özel bir araçla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındılar.

Kuzenlerin kurtarılmasının ardından tedavi altına alan babaanne Fatma Erdem, “Aniden yağmur yağmaya başladı ve sel gelince torunlarıma ‘Sele kapılan torunlarım dereye sürüklendi’ diye seslendim. Çevredeki insanlar hemen yardıma koştular ve çocuklar sel sularıyla birlikte dereye sürüklendiler. Ben torunlarım için her şeyi yaparım” dedi.

Yaşadığı korkulu anı anlatan Fatma Nur Erdem ise “Birden yola akan suyun akışına kapıldık ve hareket edemedik. Daha sonra su bizi dereye fırlattı. Benim yanımda babam da vardı. Kendimi kurtarmaya çalışırken polisi arayarak yardım istedim” şeklinde konuştu.

Kurtarma olayına şahit olan Samet Gül ise, “Zeynep’i suyun içinden çıkardıktan sonra 15 metre boyunca sürüklemişler. Fatma Nur ise ağaca sıkışıp bacağına kaya parçaları çarpmış. Biz her ikisini de kendi imkanlarımızla kurtardık. Zeynep çok su yuttu ve ambulans gelene kadar biz onu hastaneye götürdük. Bu durum ani bir şekilde meydana geldi ve engellenemezdi” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İKİ KUZEN, SEL SULARINA YAKALANDI
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin